Tänään tv:ssä: Hillitön rikoskomedia äityy paikoin väkivaltaiseksi – Kekseliästä dialogia ja mainioita hahmoja

IMDb-arvosana 6,9.

14.8.2022 08:00

Vuonna 1995 valmistunut Get Shorty perustuu Elmore Leonardin romaaniin.

Pulp Fictionin jäljiltä jo toistamiseen uransa huipulla ollut John Travolta on Chili Palmer, miamilainen pikkukonna, jonka työtä on velkojen perintä.

Seurattuaan yhden karkuteille lähteneen velallisen (David Paymer) jälkiä Las Vegasin kautta aina Los Angelesiin, Chili kiinnostuu elokuvabisneksestä ja päättää kokeilla elokuvatuottajan uraa yhteistyössä b-luokan ohjaaja Harry Zimmin (Gene Hackman) kanssa.

Siinä sivussa Chili joutuu tönimään sivuun myös saaliinjaolle pyrkiviä pahoja poikia, eikä häntä ole vielä unohdettu Miamissakaan, josta paikalle ilmaantuu vielä lisäharmeja.

Get Shorty on erittäin viihdyttävä komediallinen rikoselokuva, jota on kuitenkin ajoittaisesta hauskuudestaan huolimatta vaikea sanoa komediaksi.

Sen väkivalta on ajoittain hyvinkin sumeilematonta ja naturalistista. Scott Frankin tekemä käsikirjoitus-adaptaatio sisältää kuitenkin paljon muistettavaa dialogia ja useita mainioita sivuhahmoja.

Näyttelijäkaartiin kuuluvat myös Rene Russo, Danny DeVito, Dennis Farina ja James Gandolfini. Useita tunnettuja kasvoja nähdään lyhyissä cameo-rooleissa.

Suomalaisen lisänimen Hyvä pätkä saanut Get Shorty esitetään nyt Herolla kahteen otteeseen:

  • Su 14.08.2022 klo 21.25
  • Ke 17.08.2022 klo 21.00

Katso traileri alta.

 

Lisää luettavaa