Tänään tv:ssä: Hillittömän hauska komedia 20 vuoden takaa – Näyttävä kaunotar yrittää rikastua hinnalla millä hyvänsä

IMDb-arvosana 6,2.

6.2.2023 05:00

Coen-veljesten ohjaama Sietämätöntä julmuutta (2003) tekee pilaa miljoonien arvoisista kamppailuista, joissa toisistaan eroamassa olevat isorikkaat taistelevat omaisuudestaan.

Romanttinen musta komedia on lähempänä valtavirtaa kuin Coenin veljesten tuotannot yleensä, mutta toisaalta siinä on myös ihailtava määrä älykkyyttä ja skarppia omaleimaisuutta, joka tavallisista valtavirtaelokuvista usein puuttuu.

George Clooney on Miles Massey, menestynyt ja ammattitaitoinen avioerojuristi. Hänen legendaarinen avioehtosopimuksensa ei ole vielä koskaan pettänyt: sen allekirjoittamalla multimiljonääri voi olla turvassa omaisuuttaan tavoittelevilta onnenonkija-aviopuolisoilta.

Catherine Zeta-Jones on näyttävä kaunotar Marylin Rexroth, joka on nainut isorikkaan Rex Rexrothin rikastuakseen avioeron kautta, minkä suunnitelman Miles tekee tyhjäksi.

Alkaa hauska kilvoittelu: Marylin pyrkii kasvattamaan omaisuutensa jättimäisiin mittoihin uusien, rikkaiden mutta yksinkertaisten tilapäisaviomiesten avulla – mielellään tietysti siten, että Miles tulee samalla jymäytetyksi.

Sietämätöntä julmuutta esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ma 06.02.2023 klo 22.05, TV5
  • Ke 08.02.2023 klo 00.30, TV5
  • Su 12.02.2023 klo 16.20, FRII

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa