Tänään tv:ssä: Jussi Vatanen tekee loistavan pääroolin vuoden 2020 elokuvassa

Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen romaaniin.

5.3.2024 06:30

Tänään nähdään televisiossa Ville Jankerin ohjaama kotimainen elokuva Metsäjätti vuodelta 2020.

Jussi Vatanen tekee loistavan pääroolin Miika Nousiaisen romaaniin perustuvassa elokuvassa.

Vatasen esittämä Pasi on pikkukaupungin poika, joka on kasvanut vaatimattomissa oloissa vaneritehtaan varjossa. Aikuisena hänestä on tullut hyväpalkkainen ekonomi. Hän asuu Helsingissä ja työskentelee Metsäjätti-konsernissa.

Kaikki näyttää hyvältä Pasin elämässä. Linda-vaimo (Sara Soulié) odottaa lasta, ja uutta ylellistä asuntoa käydään katsastamassa. Sitten Pasi saa hankalan komennuksen. Hänen on lähdettävä lapsuuden maisemiin Törmälään tehostamaan Metsäjätti-konserniin kuuluvan vaneritehtaan tuotantoa.

Edessä on raskaita päätöksiä, sillä monet tehtaan työntekijät ovat tuttuja jo lapsuudesta. Yksi heistä on Janne, jonka kanssa Pasi kasvoi yhdessä kuunnellen Iron Maidenia ja Metallicaa.

Nyt Pasista on tullut Jannen ja muiden asukkaiden silmissä Helsingin herra, joka kurvaa tehtaan pihaan komealla autolla jakamaan käyntikorttejaan ja mahdollisesti myös irtisanomisia.

Metsäjätti on mukava kotimainen elokuva, josta todennäköisesti pitää, jos on pitänyt myös Nousiaisen kirjasta. Se on ystävyyttä ja ihmissuhteita korostava sympaattinen elokuva, jossa ollaan pienen ihmisen puolella kasvottomia jättiyhtiöitä vastaan.

Metsäjätti esitetään Subilla tiistaina 05.03.2024 klo 21.00. Elokuva löytyy tällä hetkellä myös Viaplaysta. Katso traileri alta.

Lue myös: Paljonko Kalliossa on asukkaita, Pussikaljaelokuvan ohjaaja Ville Jankeri?

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia