Tänään tv:ssä: ”Loukkaus sarjakuvan ystäville” – Ehkä huonoin Batman-elokuva, mitä on ikinä tehty

IMDb:n bottom-listalla sijalla 85. Arvosana 3,8.

George Clooney ja Chris O’Donnell esittävät Batmania ja Robinia, jotka kohtaavat hyytävän haasteen. Katkeroitunut tiedemies (Arnold Schwarzenegger) uhkaa jäädyttää Gotham Cityn kunnes onnistuu tavoitteissaan.

Samaan aikaan Myrkkymuratti (Uma Thurman) punoo omia taianomaisia juoniaan sankarien päänmenoksi. Vauhdikkaisiin käänteisiin osallistuu myös Alfredin sisarentytär (Alicia Silverstone), joka tupsahtaa yllätysvierailulle Englannista.

Joel Schumacherin ohjaama Batman & Robin (1997) ei ole kaikkien aikojen huonoin sarjakuvafilmatisointi, mutta ehdottomasti heikoin Batman kuitenkin.

Batman Foreverin menestyksen jälkeen tuottajat halusivat laajentaa katsojakuntaa enemmän koko perheelle lopputuloksenaan kummallinen sekoitus campia lapsellisuutta, haukotuttavaa toimintaa sekä epäuskottavia roolihahmoja. Kireät nahka-asut henkivät homoeroottisuutta.

Se vakavuus ja synkkyys, jonka Tim Burton loi kahteen ensimmäiseen Batman -elokuvaan, on tässä seikkailussa kadonnut tyystin jäljettömiin. Se on jo suuri loukkaus sarjakuvan ystäville.

Batman & Robin esitetään Subilla keskiviikkona 19.01.2022 klo 21.00. Katso traileri alta.

YouTube video