Tänään tv:ssä: Tämä taitaa olla täydellinen hirviöelokuva! Toimintaa, seikkailua ja upeita hahmoja!

IMDb-arvosana 7,0.

Guillermo del Toro ohjasi vuonna 2004 erinomaisen sovituksen Mike Mignolan kulttisarjakuvasta Hellboy, joka kertoo helvetin liekeissä syntyneestä ja natsien poikasena maan päälle tuomasta demonimiehestä.

Professori Broomin (John Hurt) johtama paranormaalin tutkimuksen ja puolustuksen virasto kuitenkin pelastaa Hellboyn kolmannan valtakunnan kynsistä ja ryhtyy kehittämään tämän yliluonnollisia kykyjä hyvän puolustamiseksi.

Tulevien vuosikymmenten aikana aikuinen Hellboy (Ron Perlman) toimii ihmisten salaisena ja korvaamattomana aseena taistelussa yliluonnollista pahuutta tai muuten vaan pillastuneita hirviöitä vastaan.

Seuranaan virastossa Hellboylla on kaksi muutakin poikkeusyksilöä: ihmisen ja kalan risteytys Abe Sapien (Doug Jones), joka omaa telepaattisia kykyjä, sekä päällepäin normaalilta nuorelta naiselta näyttävä Liz Sherman (Selma Blair), jonka pyrokineettiset voimat pystyvät muuttamaan hetkessä tuhkaksi melkein mitä tahansa. Paitsi tulenkestävän Hellboyn, jonka sydän sykkii Lizille.

Ensimmäinen elokuva yhdisteli tarinassaan useita Mignolan sarjakuvia pyrkiessään alustamaan kunnolla Hellboyn mytologian laajoine hahmogallerioineen. Vuonna 2008 valmistuneessa jatko-osassa Hellboy 2: Kultainen armeija keskitytään enemmän suoraan toimintaan ja seikkailuun.

Hirviöitä yli kaiken rakastava del Toro käyttää myös tilaisuutta hyväkseen ja vyöryttää valkokankaalle uskomattoman armeijan mitä hätkähdyttävimpiä hahmoja ja luomuksia.

Tarinassa ihmiskuntaa uhkaa kostonhimoinen haltijaprinssi suunnitelmineen vapauttaa voittamaton kultainen armeija, joka luotiin aikanaan juuri ihmisrodun tuhoamiseksi. Prinssi vetoaa myös Hellboyn ja tämän kumppanien friikki-identiteettiin, jotta nämä vaihtaisivat puolta ja liittyisivät kaltaistensa rintamaan.

Hellboy 2: Kultainen armeija on äärimmäinen tehostevyörytys ja täydellinen hirviöelokuva. Mutta koska kyseessä on myös Guillermo del Toron elokuva, tarinan uskomattomat hahmot eivät ole pelkkää kuvan täytettä tai tehostepullistelua. Hahmot ovat aidosti kiinnostavia, sielukkaita luomuksia, jotka on suunniteltu huolella, lämmöllä ja rakkaudella.

Rytmillisesti del Toro tasapainoilee fantasiakuvastoon nojaavien toimintajaksojen ja eksistentialismia sekä ripauksen romantiikkaa tarjoilevan henkilödraaman välillä. Hellboyn ja Lizin välinen suhde jatkaa kehittymistään, ja myös Abe Sapienin tunnemaailmaa syvennetään.

Lopputulos on juhlaa niin ylitsevuotavan visuaalisen kuin monisyisemmän tarinankerronnan ystäville.

Hellboy 2: Kultainen armeija esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Su 15.05.2022 klo 21.00, Kutonen
  • Ke 18.05.2022 klo 01.00, TV5
  • To 19.05.2022 klo 23.15, Kutonen

Katso traileri alta.

YouTube video

Arvio: Tuomas Riskala

Aiheeseen liittyvät elokuvat