Tänään tv:ssä: Tieteisseikkailua odotettiin lähes 40 vuotta – fanit joutuivat pettymään karvaasti

Episodin tähdet ★★★

14.6.2024 06:30

Vuonna 2012 ilmestynyt Prometheus oli Ridley Scottin odotettu ja kaivattu paluu vuonna 1979 käynnistyneeseen Alien-saagaan. Se ei kuitenkaan ollut varsinainen Alien-elokuvasarjan osa vaan eräänlainen vierailu samassa universumissa.

Vuoden 2017 Alien: Covenant on jo nimensä puolesta virallisesti uusi luku elokuvasarjalle, vaikka se on samalla jatkoa myös Prometheukselle.

Siirtokunta-alus Covenantin miehistö on matkalla galaksin kauimmaisella laidalla sijaitsevalle planeetalle, jonka he uskovat olevan koskematon paratiisi, mutta joka todellisuudessa onkin synkkä ja vaarallinen.

Kohdatessaan ennennäkemättömän uhkan miehistön täytyy yrittää tuskaisaa pakoa.

Pääosissa näyttelevät Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride ja Demián Bichir.

Alien: Covenantiin kohdistettiin isot odotukset, ja fanit toivoivat sen nousevan samalle tasolle kuin Scottin alkuperäinen Alien. Lopputulos oli kuitenkin useimmille pettymys, eikä elokuva saanut lipunostajia liikkeelle.

Episodi antoi Alien: Covenantille kolme tähteä ensi-ilta-arviossaan. Visuaalisuutta kehuttiin, mutta silti elokuvassa nähtiin pahoja puutteita.

”Jos pystyy katsomaan elokuvaa itsenäisenä, erittäin komeana avaruusseikkailuna, lumoutuu varmasti sen kuvista, jos typerät käänteet eivät saa hakkaamaan kämmentä naamaan”, Jouni Vikman kirjoitti.

Marta Bałaga ei sen sijaan säästellyt sanojaan Episodin Kotiteatteri-palstalla:

Prometheus sai kritiikkiä siitä, että hirviötä ei juuri näkynyt. Nyt niitä on kaksi. Vaalea neomorfi, joka tunkeutuu nenän tai korvan kautta, sekä perinteinen xenomorfi, joka kasvaa täysikokoiseksi isäntänsä sisällä minuuteissa tuntien sijaan.”

”Tarina on joko täysin ennalta-arvattava tai kosmisiin mittoihin yltävällä tavalla idioottimainen. Siinä vaiheessa kun tapahtuu suuri paljastus, ei katsoja enää jaksa välittää, ja on helppo tehdä johtopäätös: luojan kiitos Denis Villeneuve ohjasi Blade Runnerin jatko-osan”, Bałaga tykitteli blu-ray-arviossaan.

Alien: Covenant esitetään MTV3-kanavalla perjantaina 14.06.2024 klo 23.35. Elokuva kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa