Tänään tv:ssä: Todellinen kotimainen kulttielokuva vailla vertaa – Renttumaista taiteilijaelämää hauskasti ja koskettavasti

Katsottavissa Areenassa pysyvästi.

4.10.2022 05:00

Aki Kaurismäki matkusti 1990-luvun alussa Pariisiin kuvaamaan pitkäaikaista unelmaprojektiaan. Luettuaan Boheemielämän pohjalla olevan Henri Murgerin romaanin ohjaaja päätti jo nuoruudessaan, että se pitäisi filmata.

Vuoden 1992 elokuva sai huumaavan vastaanoton ja toi Matti Pellonpäälle ja André Wilmsille Euroopan parhaiden miesnäyttelijöiden palkinnot.

Kestoltaan kaurismäkeläisittäin huimaan pituuteen (1 t 39 min) venähtänyt teos on lämmin ja humoristinen mutta koskettava ja sentimentaalinen elokuva, joka tuo Pariisin esiin upeilla mustavalkokuvilla.

Albanialainen taidemaalari Rodolfo (Pellonpää), ranskalainen kirjailija Marcel Marx (Wilms) ja irlantilainen säveltäjä Schaunard (Kari Väänänen) ystävystyvät ja toisiaan tukien yrittävät löytää ostajia teoksilleen.

Mukana boheemissa meiningissä ovat Rodolfon rakastettu Mimi (Evelyne Didi) ja Marcelin naisystävä Musette (Christine Murillo).

Boheemielämää esitetään nyt Yle Teemalla kahteen otteeseen:

  • Ti 04.10.2022 klo 21.50
  • Su 09.10.2022 klo 12.01

Elokuva on lisätty Areenaan pysyvästi. Pistä Boheemielämää alta pyörimään.

Lisää luettavaa