Vielä hetken Netflixissä: Charlize Theron näytti kuskitaitonsa rikosleffan miestähdille – Edward Norton otti roolin pakosta vastaan

IMDb-arvosana on 7,0.

15.2.2024 07:00

Netflixin valikoimassa on vielä hetken elokuva Italian Job (2003). Leffa on uusintafilmatisointi vuoden 1969 brittielokuvasta, mutta uudessa versiossa on kuitenkin pitkälti oma tarina.

Juoni seuraa sekalaista varasjoukkoa, joka aikoo varastaa kultaa entiseltä kumppaniltaan, joka on pettänyt heidät. Los Angelesissa alkaakin hurja ajojahti. Ohjaaja F. Gary Gray kuvaili elokuvaa ”kunnianosoitukseksi alkuperäiselle”.

Elokuvassa nähtävä Edward Norton teki vuonna 1996 sopimuksen kolmesta elokuvasta Paramountin kanssa. Ensimmäinen niistä, Alaston pelko, teki hänestä halutun näyttelijän, joten hän ei pystynytkään noudattamaan sopimustaan. Lopulta Paramount reagoi asiaan, ja pakotti hänet tekemään Italian Job -elokuvan, vaikkei Norton halunnut tehdä sitä.

Kattavassa tähtikaartissa nähdään myös Mark Wahlberg, Charlize Theron, Donald Sutherland, Seth Green ja Jason Statham.

Theron muisteli haastattelussa, että häntä kohdeltiin elokuvaan valmistautumisessa eri tavalla kuin leffan valtavaa mieskööriä. Theron otettiin tikun nokkaan, ja hänen piti harjoitella toimintakohtauksia varten kuusi viikkoa enemmän kuin miehet. Tästä syntyi tietenkin se vaikutelma, että hän tarvitsisi enemmän harjoitusta ainakin autolla ajettuihin vauhdikkaisiin kohtauksiin. Tämä sai Theronin närkästymään.

– Ok, te jätkät haluatte pelata tätä peliä? Eikös aloiteta, Theron mietti.

Tähti otti tavoitteekseen päihittää kaikki elokuvan miehet autolla ajamisessa – ja saattoipa siinä onnistuakin. Hän muisteli muun muassa, miten Wahlberg oksensi kesken harjoituksen, koska ei kestänyt autoilla tehtyjä kieputuksia.

Theron kertoi myös, että hän onnistui peruuttaessaan kääntämään auton pysähtymättä, jatkaen keula edellä, vaikka temppu tapahtui lavasteilla ja kuvausryhmän jäsenillä täytetyssä ahtaassa varastohallissa. Se hetki jäi erityisesti näyttelijän mieleen.

Theron sanoi tajunneensa kuvausten jälkeen, että naisia kohdellaan epäreilusti toimintaelokuvissa. Näyttelijä on itse sementoinut myöhemmin paikkansa myös toimintaelokuvien tähtenä esimerkiksi leffoissa Mad Max: Fury Road, Atomic Blonde ja The Old Guard.

Elokuva on lisäksi SkyShowtimessa. Netflixistä se poistuu 29. helmikuuta. Alla traileri.

Lue myös: Seksiobjektiksi itsensä tuntenut Charlize Theron täytti 48 vuotta – tältä upea tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Cinema Blend

Lisää luettavaa