Vielä hetken Netflixissä: ”Kaikkien aikojen paras supersankarielokuva” – ei anna hetkeäkään aikaa hengittää

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 85.

9.6.2024 00:01

The Batman (2022) poistuu Netflixistä 19. kesäkuuta.

Vartioidessaan kahden vuoden ajan kaupungin katuja Batmanin hahmossa, kylväen samalla kauhua rikollisten keskuuteen, Bruce Wayne on vajonnut syvälle Gotham Cityn varjoihin. Tukenaan vain muutama luotettu liittolainen – Alfred Pennyworth ja komisario James Gordon – tämä yksinäinen oikeuden puolustaja on ottanut tehtäväkseen toimia korruptoituneen hallinto- ja valtakoneiston vastustajana ja kaupungin asukkaiden ainoana koston välineenä.

Kun tuntematon tappaja kohdistaa sadistisen juonensa Gothamin eliittiin, arvoituksellisten vihjeiden vana johdattaa maailman parhaan etsivän tutkimusmatkalle alamaailmaan, missä hän kohtaa monia värikkäitä hahmoja. Kun todisteet alkavat osoittaa yhä lähemmäs tiettyjä tekijöitä ja salajuonen todelliset mittasuhteet alkavat paljastua, Batmanin on hankittava uusia ystäviä, paljastettava syyllinen ja kitkettävä vehkeilijät Gotham Cityä pitkään piinanneesta mädännäisten vallanpitäjien verkostosta.

Matt Reevesin ohjaustyön pääosissa nähdään Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Colin Farrell ja Andy Serkis.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 85. Episodin arviossa The Batman sai viisi tähteä.

The Batman on kaikkien aikojen paras supersankarielokuva. Se on rakennettu kylmäävän kovalla ja ammattitaitoisella otteella, eikä se anna hetkeäkään aikaa hengittää vaikka kestääkin miltei kolme tuntia. Robert Pattinson on Batman. Hänen tulkintansa on kaunis, riipaiseva ja suorastaan kananlihalle vievän aito. Bruce Wayne ei ole enää sliipattu herrasmies vaan sisäänpäinkääntynyt takkutukka, jonka tuskan voi tuntea kankaan läpi. Lienee turhaa sanoa, että tämä ei ole hauska elokuva”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa