Yöllä tv:ssä: Johnny Deppin menestysrooli oli mennä sivu suun – Depp pelkäsi Tom Hanksia vielä kuvausten alussakin

IMDb-arvosana on 7,9.

28.2.2024 09:30

Yön tv-tarjonnassa on elokuva Saksikäsi Edward (1990). Elokuvalla oli vain 20 miljoonan dollarin budjetti, ja se onnistui tienaamaan maailmanlaajuisesti yli 86 miljoonaa dollaria. Leffasta kiiteltiin muun muassa Johnny Deppin ja Winona Ryderin kemiaa. He olivat tuolloin yhdessä todellisessakin elämässä.

Tarinan keskiössä on valtaväestöstä poikkeava, epätäydellisesti rakennettu mies. Hänen kohtalonaan on elää yksinäistä elämää, kunnes eräänä päivänä kaikki muuttuu. Hän tapaa esikaupungissa asustelevan naisen, joka ottaa hänet mukaan maailmaansa.

Johnny Depp kertoi aikoinaan haastattelussa Tim Burton -rooliensa olleen kaikkea muuta kuin selviä tapauksia. Hän sanoi, että oli menettää kiitellyn Saksikäsi Edward -roolinsa.

Depp kertoi vuoden 1999 haastattelussa olevansa varma, että saa potkut klassikkoleffasta. Epävarmuus syntyi Burtonin työtavoista.

– Hän ei tiennyt tarkkaan mitä tekisin, kun tulin kuvauspaikalle – sama juttu oli Ed Wood -elokuvan kanssa. Vietin itse asiassa kaksi ensimmäistä viikkoa Ed Woodin, Saksikäden ja Päättömän ratsumiehen kuvauksissa miettien, että saan potkut. Onneksi Tim oli kuitenkin tyytyväinen, enkä menettänyt työtäni, Depp selvitti.

Saksikäsi Edward (1990).

Depp ei ollut vielä Saksikäsi Edward -roolinsa aikaan mikään supertähti, toisin kuin Tom Hanks. Eräänä päivänä kuvausryhmää ja näyttelijöitä majoittavan talon ovelle kolkutettiin, ja Depp oli varma, että oli menettämässä roolinsa Hanksille.

Ovella oli kaksi nuorta tyttöä, jotka kysyivät: ”Onko Tom Hanks täällä? Asuuko hän täällä?” Depp vastasi tytöille, että ”ei vielä”. Tapaus kuitenkin ihmetytti sen verran Deppiä, että hän oli varma, että Hanks korvaa hänet.

Deppin mukaan hetki oli hänen uransa pelottavimpia. Nykyään roolia ei tietysti voisi kuvitellakaan kenellekään muulle kuin Deppille. Voit katsoa haastattelun alta.

Elokuva on myös Disney Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • To 29.02.2024 klo 01.00, STAR Channel
  • Pe 01.03.2024 klo 22.00, STAR Channel

Lue myös: Maailmojen sodan Dakota Fanning on nyt 30-vuotias – tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: Movie Web, Wikipedia

Lisää luettavaa