Yöllä tv:ssä: Quentin Tarantino ylisti sotaelokuvaa – leffan nähneiden veteraanien kommentti puolestaan herätti huvitusta

IMDb-arvosana on 7,9.

12.6.2024 05:30

Yön tv-tarjonnassa on sotaelokuva Dunkirk (2017). Se sai kehuja jopa ohjaajamestari Quentin Tarantinolta.

Tarantinon mielestä Dunkirk on yksi 2010-luvun parhaimpia elokuvia. Leffa oli myös hänen mielestään parantunut entisestään uusien katselukertojen jälkeen.

Leffan tarinassa kerrotaan uskomattomasta pelastusoperaatiosta nimeltään Dynamo. Se tapahtui aikoinaan Dunkerquessa 2. maailmansodan aikana. Brittisotilaat ovat ahdingossa sodan alkutaipaleella, ja armeija on äärimmäisen tärkeää saada pelastetuksi.

Näyttelijöinä Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Harry Styles, James D’Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney, Mark Rylance sekä Tom Hardy. Ohjauksesta vastaa arvostettu Christopher Nolan.

Episodin viiden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Vaikka kaikki näyttelijät ovat hienoja rooleissaan, Nolanin mestarillinen ohjaus dominoi elokuvaa. Hans Zimmerin musiikki, Hoyte Van Hoyteman kuvaus ja elokuvan äänisuunnittelu tekevät elokuvasta täysin immersiivisen kokemuksen. Elokuvasta tulee fyysinen kokemus, kun luotien äänet sulautuvat katsojan sydämen sykkeeseen. Taustalla kuuluva kellon tikitys on jatkuva muistutus katsojalle kuinka vähän aikaa nuorilla sotilailla on. Ranta on sotilaille vankila, eikä merestä pelastettu Cillian Murphy anna unohtaa kuinka traumaattinen kokemus sota on. Tom Hardylla on vaikein tehtävä, sillä näyttelijällä on lentäjän maskin takaa käytettävissään vain silmät, joiden kautta kommunikoida tunteita katsojalle.”

Kenneth Branaghin mukaan noin kolmekymmentä Dunkerquen veteraania osallistui ensi-iltaan Lontoossa Englannissa. Kun heiltä kysyttiin elokuvasta, he olivat sitä mieltä, että se kuvasi tapahtumaa tarkasti, mutta musiikki oli heidän mielestään kovemmalla kuin pommitus. Kommentti huvitti suuresti Christopher Nolania.

Elokuva on myös Netflixissä, Maxissa ja Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 12.06.2024 klo 23.40, Kutonen
  • La 15.06.2024 klo 23.00, TV5

Lue myös: Huippuarvioita saanut uusi 2. maailmansodan sarja on nyt katsottavana – ”Parhaita sarjoja suoratoistossa vuosiin” – Episodi.fi

Lähde: Slashfilm, IMDb

Lisää luettavaa