Maailman ensimmäisen älypuhelimen nousu ja tuho – BlackBerry nyt Viaplayssa

BlackBerry tarjoaa kiehtovan ja nostalgisen katsauksen lähihistoriaan. Ensimmäisen älypuhelimen tarina sisältää uskomattomia nousuja ja laskuja.

24.05.2024
Mainos

Viime vuosina on nähty useita elokuvia nostalgisten tuotemerkkien takaa. Elokuvat, kuten Air, Tetris ja The Beanie Bubble ovat tarjonneet mielenkiintoisia aikahyppyjä 1980- ja 1990-luvuille.

Tähän lajityyppiin kuuluu myös Matt Johnsonin ohjaama elokuva BlackBerry, joka kertoo maailman ensimmäisen älypuhelimen tarinan. Elokuva perustuu Jacquie McNishin ja Sean Silcoffin tietokirjaan, jossa käydään läpi BlackBerryn nousu ja tuho.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Jay Baruchel esittää BlackBerryn perustajaa Mike Lazaridisia. Hänen pieni tiiminsä tuunaa modeemeja ja hakulaitteita ja pitää leffailtoja toimistolla. Mike kehittelee ideaa ensimmäisestä matkapuhelimesta, joka pystyy lähettämään ja vastaanottamaan sähköposteja. 

Tämä ominaisuus oli vielä 1990-luvulla hyvin kaukana todellisuudesta.

Jim Balsillie (Glenn Howerton) on kovan luokan myyntimies, joka lyö hynttyyt yhteen Miken ja hänen yhtiökumppaninsa Dougin kanssa, jota ohjaaja Matt Johnson itse esittää. 

Jim hoitaa laitteen myynnin, kunhan Mike pystyy vain rakentamaan toimivan laitteen. Dougilla on omat epäilyksensä Jimin suhteen, mutta BlackBerrystä tulee aluksi huima menestys. Menestykselle tulee kuitenkin äkkipysäys, kun Steve Jobs ilmoittaa Applen tuovan oman puhelimensa markkinoille.

BlackBerry on kiehtova katsaus lähihistoriaan. Johnsonin elokuva on hulvattoman hauska mutta myös paikoin traaginen. Jay Baruchel on paremmin tunnettu komediarooleistaan, mutta hänestä löytyy tämän elokuvan myötä vakavampikin puoli. Baruchelin esittämä Mike on selkeästi BlackBerryn sydän ja aivot. Glenn Howertonin esittämä Jim on kuitenkin elokuvan kiinnostavin hahmo. It’s Always Sunny in Philadelphia -sarjasta tuttu Howerton heittäytyy rooliinsa täysillä. 

BlackBerry on onnistunut tarina liike-elämän voitoista ja tappioista. Johnson sekoittaa elokuvassaan draamaa, komediaa ja jopa jännityselokuvaa. Tositarinan uskomattomat käänteet saavat katsojan sekä viihtymään että ällistymään. 

BlackBerry on nyt Viaplayn valikoimassa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!