Nyt Viaplayssa: Asterixin ja Obelixin uusin elokuvaseikkailu on hupaisaa katsottavaa koko perheelle

Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa on taitavasti tehty elokuva, josta sarjakuvaa lukeneet löytävät tuttujen hahmojen lisäksi kekseliäitä silmäniskuja.

20.10.2023
Mainos

Rakastetuista Asterix-sarjakuvista on vuosikymmenten aikana tehty lukuisia filmatisointeja sekä animaatioina että näyteltyinä elokuvina. Viimeisin elokuvatuotanto, tänä vuonna valmistunut Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa on nyt lisätty Viaplayn valikoimaan. Täysin uusi tarina jatkaa sarjakuva-albumien perintöä samassa hengessä.

Kuten useimmat tietävät, vuonna 50 ennen ajanlaskumme alkua roomalaiset ovat valloittaneet koko Gallian. Mutta ei sittenkään aivan kokonaan! Sankarimme Asterix ja Obelix asuvat pienessä kylässä, jota Julius Caesarin johtama suurvalta ei ole vielä saanut hallintaansa. 

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Pienen ja pippurisen Asterix-soturin roolissa nähdään Guillaime Canet, joka on myös ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvan. Hänen parasta ystäväänsä, hiidenkivien toimitusmies Obelixia esittää Gilles Lellouche.

Eräänä päivänä gallialaiskylään ilmestyy vieraaksi erikoinen seurue. Foinikialaiskauppiaan Finalthesiksen ajamien vankkureiden mukana saapuu Kiinan keisarinnan tytär, prinsessa Sass-Yi ja tämän henkivartija. Syynä kolmikon pakomatkalle on petollisen ruhtinaan tekemä vallankaappaus. Keisarinna on vangittu, ja ainoa apu olisi saatavilla vain kaukaa Galliasta. Niinpä Asterix ja Obelix rientävät matkaan. Omalle valloitusretkelleen on lähdössä myös Rooman hallitsija Julius Caesar (Vincent Cassel), jonka yhteiselo kotona ei oikein suju tuittupäisen Kleopatran (Marion Cotillard) kanssa.

Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa on hupaisaa katsottavaa koko perheelle. Taitavasti tehty elokuva etenee sujuvasti. Sarjakuvia lukeneet katsojat voivat löytää siitä tuttuja hahmoja ja kekseliäitä silmäniskuja. Asterix-tyyliin historialliseen tarinaan ujutetaan kommentteja nykyajan ilmiöistä ja keksinnöistä hauskasti ja kekseliäästi. Kirjekyyhkyt toimivat Caesarin ja Kleopatran välisessä yhteydenpidossa kuin nykyajan pikaviestit. Pienessä roolissa nähdään jalkapallolegenda Zlatan Ibrahimović, joka esittää roomalaista sadanpäämiestä.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!