Nyt Viaplayssa: Tom Hanks tekee loistavan roolin – A Man Called Otto on hyvän mielen elokuva äreästä yksinäisestä miehestä

Tom Hanksin esittämä Otto ei voi sietää ihmisiä, jotka eivät noudata sääntöjä. Vähitellen selviää, mistä miehen katkeruus oikein kumpuaa.

20.10.2023
Mainos

Suosikkinäyttelijä Tom Hanks esittää pääosaa vuoden 2022 elokuvassa A Man Called Otto, joka on lisätty Viaplayn valikoimaan. Se on uusintaversio ruotsalaiselokuvasta Mies, joka rakasti järjestystä (2015), josta tuli maailmanlaajuinen menestys. Rolf Lassgårdin kärttyisä Ove on saanut Hanksin esittämänä nimen Otto. Tapahtumat sijoittuvat nyt tukholmalaislähiön sijaan Pittsburghiin.

Epäjärjestystä inhoava Otto on ottanut tehtäväkseen huolehtia siitä, että naapuruston asukkaat noudattavat sääntöjä. Hän valvoo, että pysäköintiluvat on asetettu paikoilleen, polkupyöriä säilytetään siellä missä kuuluukin ja roskat lajitellaan oikein.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Vaimonsa kuoleman jälkeen Otto on kuitenkin saanut tarpeekseen ja päättänyt, että naapurusto saa jatkossa pärjätä ilman yleistä järjestyksenvalvojaa. Se osoittautuu vaikeammaksi kuin hän aavistaakaan, sillä elämä asettuu itsemurhayritysten tielle. Ensimmäinen yritys keskeytyy kadulta kuuluvaan mekkalaan. Otto ei voi antaa asian olla. Hänelle selviää, että naapuriin on muuttamassa nelihenkinen perhe.

Tarinan nykypäivästä palataan takaumin Oton ja hänen opettajavaimonsa Sonyan (Rachel Keller) nuoruuteen. Kun Oton taustatarina vähitellen valottuu, alkaa katsoja ymmärtää, mistä katkeruus ja viha maailmaa kohtaan kumpuaa.

Tarinan edetessä Oton ympärilleen rakentama muuri alkaa säröillä sitä mukaa, kun hän tutustuu uusiin naapureihinsa. Oton ja lasta odottavan Marisolin (Mariana Treviño) välille kehkeytyy yllättävä ystävyys.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!

Yrmeän pinnan alle kätkeytyy lämmin, elämän koettelema mies, joka löytää tiensä takaisin ihmisten pariin kohdatessaan välittömyyttä ja myötätuntoa. Tom Hanks tekee monitahoisen roolin rakastettavana naapuruston yrmiksenä, joka sulaa vähitellen Marisolin hyvyyttä huokuvan persoonan edessä. Nuoren Oton roolissa nähdään Tom Hanksin poika Truman Hanks. 

Sveitsiläinen Marc Forster (Finding Neverland, Quantum of Solace) on pätevä ohjaaja, jolla on visuaalista silmää ja draaman tajua. Hanks on erinomainen valinta rooliin, joka vaatii sekä komediallista ajoitusta että syvempiä tasoja. Lopputulos on elokuva, joka koskettaa ja jättää hyvän mielen.