Nyt Viaplayssa: Tositapahtumiin perustuva Dumb Money on viihdyttävä sankaritarina

Dumb Money kuvaa piensijoittajien menestystä hyväntuulisella ja kepeällä otteella. Mukana on nimekäs näyttelijäkaarti.

14.06.2024
Mainos

Viaplayn valikoimaan lisätty uutuuselokuva Dumb Money kertoo tositarinan tammikuulta 2021, kun joukko yksityisiä piensijoittajia sai aikaan myrskyn osakemarkkinoilla. GameStop-osakkeen räjähdysmäisen arvonnousun taustalla on uskomattomia käänteitä, jotka ovat kuin luotuja elokuvaa varten. Mukana on sankariksi nousevia altavastaajia, ihmisistä piittaamattomia suuryrityksiä sekä koukuttava draaman kaari.

Elokuvan nimekkääseen näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Paul Dano, Seth Rogen, Nick Offerman, America Ferrera, Vincent D’Onofrio, Sebastian Stan, Shailene Woodley ja Dane DeHaan.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Paul Danon esittämä piensijoittaja Keith Gill asuu Bostonin lähellä ja työskentelee finanssialalla, mutta hän on kaukana Wall Streetin sykkeestä. Keith jakaa sijoitusvinkkejään ja taselaskelmiaan YouTubessa. Hän uskoo vakaasti, että GameStop-yrityksen osake on aliarvostettu ja saa myös seuraajansa innostumaan asiasta.

GameStop-osakkeen ympärillä käydään tahtojen taisto, jossa yksityiset piensijoittajat lyövät kapuloita suursijoittajien rattaisiin. Rahastojen johtajat joutuvat pulaan, kun osakekurssit eivät käyttäydykään odotetusti.

Elokuvalle nimen antanut termi ”tyhmä raha” on finanssialan ammattilaisten nimitys yksityisille piensijoittajille ja heidän sijoituksilleen. Heidän näkemyksensä mukaan ammattilaisten analyyttiset sijoitukset tuottavat paremmin kuin tunteitten vallassa toimivien maallikkojen harrastelu.

Craig Gillespien (I, Tonya, Cruella) ohjaama Dumb Money perustuu Ben Mezrichin tietokirjaan The Antisocial Network. Mezrich tunnetaan myös Facebookista kertovasta kirjastaan The Social Network, josta David Fincher teki menestyselokuvan.

Dumb Money onnistuu kuvaamaan piensijoittajien menestystä hyväntuulisella ja kepeällä otteella, vaikka taustalla on vakava kamppailu suurista rahoista. Ohjaaja Gillespien rento ote tekee elokuvasta viihdyttävän, eikä katsojan tarvitse olla kiinnostunut finanssialasta, jotta voisi pitää elokuvasta. Dumb Money on viihdyttävä ja ajatuksia herättävä elokuva, joka muistuttaa katsojaa siitä, että toisinaan Daavid voittaa Goljatin.

Dumb Money on nyt Viaplayn valikoimassa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!