Kummeli – Alivuokralainen

GENRE ENSI-ILTA TÄHDET

Kummelin uutuusfarssi käynnistyy hitaasti, mutta vauhtiin päästyään komiikka kukkii iloisissa väreissä. Vaikka stereotypioita käytetään hyväksi sumeilematta, sävy on humaani ja yllättävän raikas.

Komediaryhmä Kummeli heittäytyy neljännen kerran valkokankaalle. Uutuuselokuva pohjautuu Timo Kahilaisen ja Heikki Vihisen kirjoittamaan Alivuokralainen-näytelmään, joka on pyörinyt Tampereen Teatterissa menestyksekkäästi vuositolkulla.

Aiempia Kummeli-leffoja farssimaisemman tarinan alkuosa jahkailee ja jaarittelee, mutta puolimatkassa huumori nousee siivilleen, ja loppuliuku on varsin riemukasta seurattavaa. Tarinassa vuokranantajan vaatimukset kiristävät vuokralaisten pinnaa ja saavat nämä ryhtymään epätoivoiseen kiristykseen. Juonen elementeiksi sotkeutuvat vaihtomunuainen, afrikkalaiset toukat, aikuisviihdevideo ja jopa orastava rakkaus.

Henkilögalleria hyödyntää kursailematta stereotypioita. Tarina henkii silti suvaitsevaisuutta, ja esimerkiksi Kahilaisen arkkityyppisesti näyttelemä homoseksuaali Robban-stylisti on aidosti sympaattinen hahmo. Näyttelijöistä ylitse muiden nousee konkari Oiva Lohtander, joka ökyilee sivuroolissaan herkullisesti.


Aiheeseen liittyvät elokuvat