Sex and the City – Sinkkuelämää 2

1.6.2010 21:21
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

Kaksi vuotta sitten valkokankaat valloitti ensimmäinen pitkä Sinkkuelämää-elokuva. Koska se menestyi hyvin, ei ole ihme että se sai jatkoa niin pian kuin mahdollista. Sinkkuelämää-nimi on ymmärrettävästi haluttu säilyttää Suomessa, vaikka se ei enää kuvaakaan nelikon elämäntilannetta kuin ikisinkku-Samanthan (Kim Cattrall) kohdalla. Charlotte (Kristin Davies) ja Miranda (Cynthia Nixon) viettävät lapsiperhe-elämää ja Carriekin (Sarah Jessica Parker) on asettunut yhteen ”Kihon” (Chris North) kanssa.

Kaikilla leideillä on omat ongelmansa. Carrie pelkää, että hänen ja ”Kihon” avioliitto väljähtyy jo alkumetreillä. Samatha pelkää ikääntymistä ja nappaa päivittäin suuren määrä hormonivalmisteita ja vitamiineja. Miranda yrittää sovittaa kiireisen uranaisen perheen arkeen lakifirman aliarvostettuna työntekijänä. Charlotte taas kokee lastenhoitajansa uhkana. Yksi Samanthan entisistä poikaystävistä, kuuluisaksi näyttelijäksi noussut ”Smith” (Jason Lewis) kutsuu tämän ensi-iltaansa. Juhlissa Samantha tapaa sheikin (Art Malik), joka kutsuu leidit hotelliinsa Abu Dhabiin. Viikon luksusloma tulee kaikille kuin tilauksesta, mutta luonnollisestikaan kaikki ei suju aivan suunnitelmien mukaan.

Huippusuosittu Sinkkuelämää on siis saanut jo toisen pitkän elokuvan sarjan päätteeksi. Ykkösosa menetteli vielä jotenkuten, mutta kakkonen on piinaavan huono. Hyvät ja monipuoliset hahmot on litistetty paperinohuiksi. Tv-sarjan nokkeluus ja älykkyys on kadotettu täysin, ja tilalle on astunut puskafarssi. Pikkunäppärä pitkäpiimäisyys kirvoittaa parit naurut, ja nekin elokuvan alkupuolella. Loppu ylipitkästä kohelluksesta on ajanhukkaa.

Hannu Liekso

Tähdet: ★

Yhdysvallat 2010. Ohjaus ja käsikirjoitus Michal Patrick King, perustuu Candace Bushnellin romaanin hahmoihin. Pääosissa Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davies, Cynthia Nixon. Genre Romanttinen komedia. Ikäraja 13. Kesto 2 t 27 min. Ensi-ilta 2. kesäkuuta.
Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa