Someone Somewhere

GENRE ENSI-ILTA 08.11.2019 TÄHDET

Mitä olisit valmis tekemään kuuluisuuden vuoksi? Hollywood ei ole nimittäin kovin kaunis kaupunki.

Someone Somewhere on kotimainen indieleffa, joka kertoo Hollywood-unelmista, niiden tavoittelemisesta ja siitä, mitä haaveet saattavat lopulta maksaa niihin kurkottaville ihmisille.

Elokuvan keskiössä on Milla (Milla Puolakanaho), joka jättää miehensä ja tyttärensä kylmään Suomeen lähtiessään Yhdysvaltoihin tavoittelemaan unelmiaan. Hollywood ei ole kuitenkaan laisinkaan sitä, miten La La Landia myydään.

Los Angelesista löytyvät elämän nurjemmat puolet kuten kodittomuutta ja karuja ihmiskohtaloita, mutta myös ystävyyttä ja kohti tähteyttään kamppailevia ihmisiä. Heillä kaikilla on tarina kerrottavanaan. Myös Milla joutuu punnitsemaan omien unelmiensa todellista hintaa.

Hannu Aukian ja Jaakko Mannisen ohjaama pikkuelokuvaa on tehty neljä vuotta. Se näkyy haahuiluna. Elokuva ei oikein osaa valita pääosaesittäjäänsä, eikä Millan tarina ole lähellekään niin kiinnostava kuin esimerkiksi kodittoman transnaisen, Alexis Kerouacin.

Liian monta seppää ei elokuvaa tee, joten Someone Somewhere jää ihan kiinnostavaksi, kauniita kuvia sisältäväksi mukadokumenttikokeiluksi. Dokumenttina se olisi kuitenkin huomattavasti tehokkaampi.