Harjunpää-leffaa markkinoidaan Kaliforniassa

3.11.2010 14:22

Ilkka Matilan tuottamalla ja Olli Saarelan ohjaamalla Harjunpää ja pahan pappi -trillerillä on kansainvälinen ensiesitys American Film Market 2010 -tapahtumassa perjantaina 5.11.2010 Kalifornian Santa Monicassa.

Elokuva on saanut etukäteen suurta kansainvälistä kiinnostusta ja elokuvan myyjä TrustNordisk uskoo, että se on heidän kärkituotteensa tänä vuonna American Film Market -tapahtumassa. Elokuva jatkaa vahvaa Pohjoismaisen rikoselokuvan lajityyppiä 2010-luvulla. ”Tekijät ovat pyrkineet ja myös päässeet siihen tavoitteeseen, että Harjunpää ja pahan pappi on jännityselokuvana kansainvälistä luokkaa”, kertoo CEO Rikke Ennis TrustNordiskista.

Rikke Ennis kommentoi Harjunpää ja pahan pappi -elokuvaa seuraavasti: ”Haluan onnitella elokuvan tuottajaa Ilkka Matilaa loistavasta trilleristä: elokuvan tuotannon taso ja näyttelijäsuoritukset ovat erinomaisia! Pohjoismainen rikosdraama on nyt valtavassa nosteessa maailmalla ja Harjunpää ja pahan pappi sopii täydellisesti tähän lajityyppiin. Ennakoimme elokuvalle erittäin hyvää kansainvälistä myyntiä, ja odotan malttamattomana että pääsen esittelemään elokuvaa American Film Marketissa.”

Elokuvan tuottaja Ilkka Matila Matila Röhr Productionsilta (MRP) toteaa mm. ”Levittäjämme esittämän myyntiarvion mukaan, missään aikaisemmin tuottamassamme elokuvassa ei ole ollut vastaavaa kansainvälistä myyntipotentiaalia. Harjunpää ja pahan pappi nostaa suomalaisen rikoselokuvan vientituotteeksi.” Matilan mielestä elokuva myös ylittää aikaisempien MRP:n elokuvien kansainväliset myyntiarviot kirkkaasti.

Lisää luettavaa