HBO Maxiin lisättiin juuri viiden tähden elokuva – Lapsilta kielletty komedia ei taatusti jätä kylmäksi

IMDb-arvosana 7,7.

6.10.2022 08:00

Kulttimaineen saavuttanut Trey Parkerin ja Matt Stonen luoma animaatiosarja South Park sai valkokangasversion vuonna 1999.

South Park: Bigger Longer & Uncut on nyt lisätty HBO Maxin kirjastoon.

Pitkässä elokuvassa animaatio on yhtä alkeellisen näköistä kuin televisiosarjassa, mutta ideat vietiin elokuvan nimen mukaisesti pidemmälle joka suhteessa.

Televisiosarjassa kiroilut piti peittää piippaamalla, mutta pitkässä elokuvassa ruma sana sanotaan niin kuin se on.

South Park: Bigger Longer & Uncut on räävittömyydessään täysin poikkeuksellinen lapsilta kielletty animaatiomusikaali, jossa mikään ei ole pyhää.

Kun South Parkin lapset menevät katsomaan kanadalaista Terrence ja Phillip -elokuvaa, syntyy skandaali. Lapset omaksuvat elokuvasta alatyylisiä ilmaisuja, mikä ei ilahduta vanhempia.

Lopputuloksena on ei enempää eikä vähempää kuin sodanjulistus elokuvan alkuperämaalle Kanadalle. Terrencelle ja Phillipille julistetaan kuolemantuomio.

Kenny kuolee jälleen kerran ja joutuu helvettiin, missä hän saa todistaa Saatanan ja Saddam Husseinin ongelmallista rakkaussuhdetta. Sillä välin muut South Parkin lapset yrittävät pelastaa maailman lopulliselta tuholta.

Aivottoman toilettihuumorin ohella South Park: Bigger Longer & Uncut tarjoaa myös terävää poliittista ja yhteiskunnallista satiiria. Viiden tähden elokuva ei taatusti jätä kylmäksi.

Lisää luettavaa