Illalla tv:ssä: Tässä 007-leffassa Bond ja pääpahis eivät tapaa lainkaan – Sean Connery puolestaan pelkää nähdyssä kohtauksessa aidosti

IMDb-arvosana on 7,0.

Illalla esitetään televisiosta James Bond -seikkailu Pallosalama (1965).

Neljännessä valkokangasseikkailussaan James Bond (Sean Connery) tempautuu jälleen pahamaineisen rikollisjärjestön Spectren juonittelujen keskelle. Numero 2 eli miljonääriroisto Emilio Largo (Adolfo Celi) on saanut käsiinsä kaksi ydinpommia, joilla hän uhkaa tuhota kaksi suurkaupunkia. Bond päätyy mestaririkollisten jäljillä Bahaman paratiisimaisemiin, jossa välejä selvitellään poikkeuksellisen näyttävissä ja runsaissa vedenalaisissa toimintajaksoissa. Häikäilemätön Fiona Volpe (Luciana Palluzzi) on tulevien Bond-elokuvien rikollisnaisen arkkityyppi. Tunnuskappaleen esittää Tom Jones.

Erikoisena yksityiskohtana elokuvan superpahis vetelee naruja kulisseista, eikä Bond tapaa häntä lainkaan. Kyseessä on tietysti monista Bond-elokuvista tuttu Ernst Stavro Blofeld. Voit katsoa täältä listan elokuvista, joissa sankari ja pahis eivät niin ikään kohtaa.

Leffassa on kohtaus, jossa Bond on haiden kanssa tekemisissä. Conneryn suojana oli läpinäkyvät paneelit, mutta hait pystyivät uimaan niiden yli – ja näin kävikin. Ainakin Largon kartanon uima-altaassa nähtävässä kohtauksessa on hetkiä, joissa Connery reagoi aidolla pelolla haita kohtaan.

Elokuva on myös Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 28.06.2022 klo 21.00, Nelonen
  • La 02.07.2022 klo 22.00, Nelonen

YouTube video