”Käsikirjoitus tasoa kännissä ja läpällä” – Resident Evil -elokuvasarjan uutuus onnistuu viihdyttämään

Onnistuu jollain tavalla viihdyttämään.

Kauhu… Sana joka tuskin tulee ensimmäisenä mieleen Resident Evil –filmatisoinneista. Tai no, voi tullakin, mutta ei sillä perinteisellä tavalla.

Elokuvasarjan vastikään tallenteelle ryöminyt uudelleenkäynnistys on nimeltään Resident Evil: Welcome to Raccoon City. Uutuus ainakin yrittää olla lähempänä sitä klassisempaa kauhua, mutta kyllähän se vähän yrityksen tasolle taas jäi.

Kun aikaisemmat Ressu-filmatisoinnit ovat olleet suoraviivaisempia toimintaelokuvia, on Raccoon Cityä lähdetty puskemaan eteenpäin moderni kauhu mielessä.

Mielikuvat ovat toki erilaisia, mutta pelkät pimeät käytävät ja jatkuva hyppypelottelu eivät periaatteessa ole hyvän kauhuelokuvan merkkejä.

Kun elokuvan käsikirjoituskin on tasoa kännissä ja läpällä, niin ei siltä mitään ylenpalttista elokuvaelämystä sovi odottaa. Jotenkin se kuitenkin onnistuu viihdyttämään kaikella kökköydellään ja fanipalveluksellaan.

On sitä pahempaakin settiä nähty tämän sarjan alla.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City on julkaistu dvd:nä, blu-rayna ja 4K:na. Ekstroina lukuisia koosteita niin tapahtumapaikkojen kuin mutanttienkin taustoista.

Niklas Tirkkonen

Elokuva ★★★
Ekstrat ★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut