Netflixin seuraava hitti taitaa olla tässä – Kriitikot haltioissaan uudesta kauhusarjasta

Tulossa lokakuussa.

26.9.2023 15:00

Netflixin minisarja The Fall of the House of Usher on tulossa katsottavaksi lokakuussa, mutta sarjasta puhutaan jo nyt. Kriitikot ovat saaneet sarjan ennakkokatseluun, ja arvostelut ovat olleet ylistäviä.

Rotten Tomatoes -sivuston tuoreusprosentti on tällä hetkellä häkellyttävät 97. Arvioita on julkaistu kolmisenkymmentä.

Kahdeksanosainen sarja pohjautuu amerikkalaisen kirjailijan Edgar Allan Poen samannimiseen teokseen vuodelta 1839, mutta tarina on siirretty nykyaikaan.

Roderick Usher on lääkefirman johtaja, jonka lapset alkavat yksi kerrallaan menehtymään kauhistuttavilla tavoilla ja epäilyttävissä olosuhteissa.

”Äärimmäisen viihdyttävä ja kiehtova sarja, joka on pakko nähdä”, kirjoittaa ruotsalaisen sisarlehtemme Moviezinen kriitikko Lucas Mass, joka on nähnyt sarjan ennakkoon.

”Tämä ei ole erityisen pelottava minisarja, mutta se ei yritäkään olla sitä. Siitä huolimatta kaikki klassisen kauhutarinan tunnusmerkit ovat läsnä. Jälleen yksi Mike Flanaganin riemuvoitto.”

Empire antoi sarjalle neljä tähteä:

”Kuvittele, että Succession ei olisi arvostettu draama vaan saippuasarja, ja jostain syystä siinä olisi Halloween-jakso. Sellaiseen tunnelmaan katsoja virittäytyy tässä verisessä, kieroutuneessa ja valtavan viihdyttävässä sarjassa.”

Sarjan luoja Mike Flanagan on ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. joka tunnetaan muun muassa Netflixin kauhuhittien The Haunting of Hill House ja The Haunting of Bly Manor tekijänä. Elokuvapuolella hänen töihinsä kuuluvat esimerkiksi Stephen King -filmatisointi Doctor Sleep ja Ouija: Origin of Evil.

Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat monet Flanaganin vakionimet, kuten Bruce Greenwood (Doctor Sleep, Gerald’s Game), Carla Gugino (Gerald’s Game, The Haunting of Hill House), Lulu Wilson (The Haunting of Hill House, Ouija: Origin of Evil), Carl Lumby (Doctor Sleep), Samantha Sloyan (Midnight Mass, Hush), T’Nia Miller (The Haunting of Bly Manor), Rahul Kohli (The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass) sekä Flanaganin vaimo Kate Siegel (The Haunting of Hill House, Hush, Midnight Mass, Ouija: Origin of Evil).

Kaikkien näiden lisäksi myös Tähtien sota -tähti Mark Hamill nähdään mukana sarjassa.

The Fall of the House of Usher tulee katsottavaksi 12. lokakuuta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa