Niko ja myrskyporojen arvoituksesta löytyy kovatasoinen näyttelijäporukka – katso traileri

Niko-elokuvat saavat jatkoa.

8.7.2024 11:07

Poropoika Nikon elämä tulee muuttumaan, kun Joulupukin lentojoukkoihin avautuu paikka. Porotyttö Stella tarjoaa kuitenkin tiukan vastuksen Nikolle. Eräänä yönä sekä Joulupukin reki että Stella katoavat kuin tuhka tuuleen. Niko lähtee tutkimaan mysteeriä ystäviensä kanssa.

Niko ja myrskyporojen arvoitus on jatkoa supersuosituille Niko – lentäjän pojalle (2008) ja Niko 2 – lentäjäveljeksille (2012), joista tuli hittejä myös maailmalla.

Nikon ja Stellan rooleissa kuullaan lapsinäyttelijät Pauli Halonen ja Viola Käki. Liito-orava Juliksen ja Wilma-lumikon ääniksi palaavat Hannu-Pekka Björkman ja Vuokko Hovatta. Joulupukin lentojoukkojen johtaja Raavas on Petteri Summanen ja myrskyporo Ilmarina Antti Reini. Muissa rooleissa ovat muun muassa Puntti Valtonen (Hirvas), Elina Knihtilä (Oona, Nikon äiti), Riku Nieminen (Oinas) ja Anna-Maija Tuokko (Olga) sekä vaikuttajat Leevi Ikävalko (Sökö) ja Laura Kiuru (Iida).

Kari Juusonen on ohjannut elokuvan.

Niko ja myrskyporojen arvoitus on valittu Italian Giffoni Film Festivalin kilpasarjaan. Giffoni on yksi maailman suurimpia lastenelokuvafestivaaleja.

Ensi-ilta 11. lokakuuta.

Alla traileri.

Lisää luettavaa