Nyt Netflixissä: ”Suurenmoinen hirviöseikkailu ja fantasiaspektaakkeli” – viiden tähden leffa!

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 84.

17.4.2024 19:00

Netflixiin on lisätty King Kong (2005).

Peter Jacksonin (Taru sormusten herrasta -trilogia) ohjaustyö on uudelleenfilmatisointi klassisesta King Kongista. Vuoteen 1933 sijoittuvassa tarinassa elokuvantekijä Carl Denham vie kuvausryhmän elokuvantekoon salaperäiselle Pääkallosaarelle. Saarella he kohtaavat vihamielisen alkuperäisväestön ja jättimäisen Kong-gorillan.

Pääosissa nähdään Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Colin Hanks, Andy Serkis, Jamie Bell ja Kyle Chandler.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 84. Episodin arviossa King Kong sai viisi tähteä. Alla on otteita arviosta.

”Ohjaukseltaan ja erikoistehosteiltaan King Kong on alansa suurinta taidetta. Jackson on tämän päivän lahjakkain tehosteohjaaja, jonka käsittelyssä cgi-luomukset muuntuvat luonnolliseksi osaksi tarinaa ja sen luonnetta, osaksi sen sydäntä ja rytmiä.”

King Kong on suurenmoinen hirviöseikkailu ja fantasiaspektaakkeli, mutta myös kuvaus ihanteiden murtumisesta, jolla on genrelle epäominaisen syvällinen psykologiantaju. Henkisesti syövyttävä prosessi, jonka kohteeksi aluksi idealistinen mutta vastoinkäymisten kautta rahanahneeksi ryökäleeksi taantuva Carl Denham ajautuu, on eräs elokuvan kiehtovimmista ulottuvuuksista.”

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa