Tänään tv:ssä: Arnold Schwarzenegger teki vuonna 1988 mainion toimintaelokuvan, jota kuvattiin Neuvostoliitossa salaa

IMDb-arvosana 6,1.

20.4.2024 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1988 valmistunut toimintakomedia Punainen vaara (Red Heat). Sitä ei pidä sekoittaa saman suomenkielisen nimen saaneeseen Red Dawniin, joka valmistui neljä vuotta aiemmin.

Arnold Schwarzenegger on Ivan Danko, rajuotteinen poliisi Neuvostoliitosta, joka lähtee Chicagoon jahtaamaan huumekauppiasta.

Huumeparoni ehti tappaa Dankon kollegan ennen pakenemistaan maasta. Nyt Danko yhdistää voimansa Jim Belushin esittämän chicagolaispoliisin kanssa.

Ohjauksesta vastaa toimintaelokuvien legenda Walter Hill (48 tuntia). Toiminnallinen kyttäkomedia on mainiota katsottavaa kasarileffojen ystäville.

Seuraavassa Internet Movie Databasen keräämää triviatietoa elokuvasta.

  • Ohjaaja Walter Hill pyysi Arnold Schwarzeneggeria laihtumaan viisi kiloa rooliaan varten, sillä hän katsoi tämän olevan liian lihaksikas. Jim Belushin piti puolestaan lihoa viisi kiloa.
  • Schwarzenegger käytti kolme kuukautta venäjän opiskeluun. Jim Belushi puolestaan vietti kaksi viikkoa työskennellen Chicagon poliisilaitoksella.
  • Elokuvaa oli tarkoitus kuvata Moskovassa Punaisella torilla, mutta Neuvostoliiton viranomaiset eivät myöntäneet siihen lupaa. Niinpä tekijät joutuivat kuvaamaan kohtaukset salaa. He pukivat Schwarzeneggerin univormuun ja kuvasivat häntä ikään kuin kotivideolle vain muutaman kuvausryhmän jäsenen voimin.
  • Hill ehdotti Schwarzeneggerille, että tämän tulisi katsoa Greta Garbon roolisuoritusta elokuvassa Ninotchka (1939) ja ottaa siitä mallia. Schwarzenegger totteli, ja Hillin mukaan hän omaksui roolihahmonsa heti.
  • Elokuva pärjäsi mukavasti lippukassoilla, mutta se jäi selvästi Arnold Schwarzeneggerin toisen vuoden 1988 elokuvan, Identtisten kaksosten, varjoon.
  • Gina Gershonin piti alun perin esittää vain pikkuroolia, mutta tavattuaan hänet Hill pyysi häntä koe-esiintymään Cat Manzettin rooliin ja päätyi lopulta valituksi.

Punainen vaara nähdään MTV Subilla kahteen otteeseen:

  • La 20.04.2024 klo 21.00
  • To 25.04.2024 klo 00.00

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa