Tänään tv:ssä: Ben Affleckin ohjaama elokuva joutui Britanniassa esityskieltoon

Episodin tähdet ★★★

21.4.2024 06:30

Tänään nähdään televisiossa Ben Affleckin esikoisohjaus Gone Baby Gone vuodelta 2007. Pääosissa nähdään ohjaajan pikkuveli Casey Affleck ja Michelle Monaghan.

Gone Baby Gone perustuu Dennis Lehanen rikosromaaniin Muisto vain. Lehanen kirjoista on filmattu myös Clint Eastwoodin Menneisyyden ote ja Martin Scorsesen Suljettu saari.

Gone Baby Gone sijoittuu Bostonin syrjäkaduille. Yksityisetsivät ja rakastavaiset Patrick Kenzie ja Angie Gennaro alkavat selvittää kadonneen Amanda McCreadyn tapausta. Viranomaisia edustavat kovapintainen rikosetsivä Remy Bressant (Ed Harris) ja poliisipäällikkö Doyle (Morgan Freeman), joka on kokenut oman lapsensa katoamisen.

Salapoliisitarinana Gone Baby Gone etenee vetävästi. Ben Affleck osaa tihentää jännitystä ja luoda dramatiikkaa. Katoamistapauksesta kasvaa järkyttävä ja monia käänteitä sisältävä trilleri. Ehkä parasta Gone Baby Gonessa on autenttisen tuntuinen kaupunkikuvaus.

Kokonaisuutena Gone Baby Gone on kuitenkin ristiriitainen katsomiskokemus. Juonenkäänteitä sen enempää paljastamatta on todettava, että tarinan edetessä uskottavuus on välillä pahasti koetuksella. Se koskee paitsi käsikirjoitusta myös pääparia..

Elokuva herätti kohua ennen ilmestymistään, sillä tarinassa nähtiin samankaltaisuuksia Portugalissa kadonneen 3-vuotiaan Madeleine McCannin tapauksen kanssa. Lehanen kirja julkaistiin kuitenkin paljon aiemmin, ja elokuvakin kuvattiin ennen katoamistapausta. Aiheen arkaluontoisuuden takia Gone Baby Gone asetettiin joka tapauksessa Isossa-Britanniassa esityskieltoon, ja se sai siellä ensi-iltansa vasta puoli vuotta muuta maailmaa myöhemmin.

Gone Baby Gone nähdään nyt Star Channelilla kolme kertaa:

  • Su 21.04.2024 klo 21.00
  • Ti 23.04.2024 klo 23.00
  • Pe 26.04.2024 klo 23.50

Elokuva löytyy tällä hetkellä myös Netflixistä. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa