Tänään tv:ssä: Johnny Deppin ikoninen roolisuoritus on noussut IMDb:n kaikkien aikojen parhaiden elokuvien listalle

IMDb-arvosana 8,1.

Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan ensimmäinen osa valmistui vuonna 2003. Siitä syntyi yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä elokuvasarjoja.

Tänän televisiossa nähtävä elokuvasarjan ensimmäinen osa on monien mielestä ehdottomasti paras. Sitä väitettä tukee esimerkiksi IMDb:n käyttäjien keskimääräinen arvosana 8,1.

IMDb:ssä elokuva on niinkin korkealle arvostettu, että se on päässyt aikojen parhaiden elokuvien Top 250 -listalle. Tällä hetkellä se keikkuu sijalla 236.

Tuottajalegenda Jerry Bruckheimer (Pearl Harbor, The Rock) ja ohjaaja Gore Verbinski (The Ring, The Mexican) saivat aikaan näyttävää merirosvorytistelyä.

On kauniiden neitojen ja uljaiden sankarien aika. Vaatimaton, mutta komea seppä Will Turner (Orlando Bloom) on rakastunut kuvernöörin kauniiseen tyttäreen Elisabethiin (Keira Knightley).

Tapahtumat käynnistyvät, kun merten kylmä kauhu, kapteeni Barbossa (Geoffrey Rush) sieppaa Elisabethin. Kaunotar on pelastettava! Pelastusretkelle lähtee Willin kanssa ”legenda jo eläessään”, omahyväinen ja juoppo merirosvokapteeni Jack Sparrow (Johnny Depp).

Kapteeni Sparrow’lla on omat salakähmäiset aikeensa niin Elisabethin kuin kapteeni Barbossankin suhteen. Eri paria olevan voimakaksikon tavoitteena on saavuttaa kapteeni Barbossan laiva Musta helmi ennen kuin on liian myöhäistä. Musta helmi on matkalla salaiseen määränpäähänsä hyytävän miehistönsä navigoimana.

Aluksen yllä lepää karmea kirous, ja sen jäljiltä huhutaan jäävän pelkkiä ruumiita.

Karibianmerelle sijoittuva elokuva on ennen kaikkea seikkailu, jossa pääosaa näyttelevät Johnny Deppin ja Orlando Bloomin lisäksi erikoistehosteet.

Johnny Deppin karisma hakee vertaistaan. Hänen tuntuu olevan helppoa varastaa kohtaus roolissa kuin roolissa, otetaan esimerkeiksi vaikka Deppin legendaariset pääosat leffoissa Ed Wood, Saksikäsi Edward, Sleepy Hollow ja Gilbert Grape.

Kunniansa ansaitsee myös elokuvan casting. Sivuosissa on yrmyisen, huvittavan, saastaisen, muotopuolen, haisevan ja taistelujen kolhiman näköisiä äijiä. Ja tietenkin Geoffey Rush (Les Miserables, Rakastunut Shakespeare) on itselleen mainiosti sopivassa iljanteisen paskiaisen roolissa.      

Elokuvan kaunein ja hauskin kohtaus sijoittuu erään saaren rannalle. Mitä kaikkea saakaan aikaan kunnon rommikätkö oikeissa käsissä? Johnny Depp sen tietää.

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous esitetään Nelosella keskiviikkona 22.06.2022 klo 21.00. Elokuvan voi katsoa myös Disney Plussasta.

Alla traileri.

YouTube video