Tänään tv:ssä: Oletko menossa katsomaan Dyynin jatko-osaa? Katso tämä elokuva ensin!

Episodin tähdet ★★★★

23.2.2024 08:00

Frank Herbertin klassiseen tieteisromaaniin perustuva Dyyni ilmestyi vuonna 2021 tieteisfanien hartaan odotuksen jälkeen.

Myyttisenä ja tunteellisesti ladattuna sankarimatkana Dyyni kertoo Paul Atreidesin tarinan. Älykäs ja lahjakas nuorimies on syntynyt täyttämään suuren kohtalon, joka ylittää hänen oman käsityskykynsä.

Paul joutuu matkustamaan universumin vaarallisimmalle planeetalle varmistaakseen perheensä ja kansansa tulevaisuuden. Syntyy taistelu, jossa kilpaillaan ainutlaatuisesta raaka-aineesta, joka voi toteuttaa ihmiskunnan suurimmat mahdollisuudet.

David Lynchin vuoden 1984 Dyyni karahti kiville, mutta Denis Villeneuven projekti on hallitumpi kokonaisuus. Villeneuve on urallaan osoittanut kykynsä tehdä älyllistä suuren luokan scifiä (Arrival, Blade Runner 2049).

Tällä kertaa lopputulos on kuitenkin ristiriitainen.

Dyyni näyttää kaikin puolen sykähdyttävän upealta, ja siinä on vaikuttavia kohtauksia. Elokuvassa on kuitenkin liikaa tyhjäkäyntiä, joka ei vie tarinaa eteenpäin.

Timothée Chalametin esittämä päähenkilö jää etäiseksi, eikä elokuva muutenkaan aiheuta värinöitä. Läskipukuun pukeutuneen Stellan Skarsgårdin pahishahmo on tahattoman koominen muuten kuolemanvakavassa elokuvassa.

Mittakaava on eeppinen, mutta resurssit ovat menneet osittain hukkaan, kun monissa kohtauksissa vain pönötetään pimeissä sisätiloissa ja höpötellään joutavia. Kaiken lisäksi tarina loppuu kuin seinään.

Jatko-osa Dyyni: Osa kaksi tulee teattereihin 28. helmikuuta.

Dyyni esitetään nyt televisiossa kolme kertaa.

  • Pe 23.02.2024 klo 21.00, TV5
  • Su 25.02.2024 klo 21.00, Kutonen
  • Ke 28.02.2024 klo 23.50, TV5

Elokuva löytyy myös HBO Maxista. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa