Tänään tv:ssä: Onko tässä Indiana Jones -elokuvasarjan huonoin osa? Ainakin neljänneksi huonoin!

Episodin tähdet ★★★★

23.6.2024 05:00

Arkeologisankari Indiana Jones (Harrison Ford) suuntaa yhdessä moottoripyöräilijänuorukaisen (Shia LaBeouf) kanssa Etelä-Amerikkaan legendaarisen kristallikallon jäljillä. Aarteen joutuminen vääriin käsiin voisi saattaa maailmanrauhan vaakalaudalle.

Monet ajattelivat elokuvan ilmestyttyä, että se jää Harrison Fordin viimeiseksi esiintymiseksi Indiana Jonesina, sillä näyttelijällä oli tuolloin ikää jo 66 vuotta.

Lisää kuitenkin tuli kesällä 2023, jolloin, jolloin Ford täytti 81 vuotta. Elokuvassa Indiana Jones and the Dial of Destiny Steven Spielberg jätti ohjausvastuun James Mangoldille (Logan, Le Mans 66) mutta pysytteli kuitenkin mukana tuottajana.

Kristallikallon valtakunta sai Episodin ensi-ilta-arviossa neljä tähteä. ”Pienet puutteet, kuten sivuosien esittäjät, logiikan ja uskottavuuden puute sekä juonen heppoisuus eivät pääse häiritsemään katselukokemusta, siitä meno ja meininki pitää huolen”, kirjoitti Jouni Vikman arviossaan toukokuussa 2008.

Kristallikallon valtakunta sai myös paljon negatiivisia arvioita. Ehkä siksi onkin parempi, että Kristallikallon valtakunta ei jäänyt elokuvasarjan huipennukseksi, sillä fanit jäivät selvästi kaipaamaan lisää. Indiana Jones and the Dial of Destiny ainakin yritti vastata siihen huutoon. Siitäkään ei kuitenkaan ollut elokuvasarjan pelastajaksi, sillä sekä kriitikot että suuri yleisö eivät sitä ottaneet erityisen hyvin vastaan.

Fanit ja kriitikot lienevät samoilla linjoilla myös siitä, että kolme ensimmäistä Indiana Jones -elokuvaa ovat selvästi parhaita, kun taas kaksi uusinta lähinnä kilpailee huonoimman Indy-leffan tittelistä.

Kristallikallon valtakunta esitetään Nelosella nyt kahteen otteeseen:

  • Su 23.6.2024 klo 21.00
  • Ti 25.6.2024 klo 23.40

Elokuva löytyy myös seuraavista suoratoistopalveluista: Disney Plus, Ruutu Plus, SkyShowtime. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia