Tänään tv:ssä: Suosikkileffan tekeminen oli rankka kokemus Samuli Edelmannille – joutui sairaalaan kesken kuvausten

IMDb-arvosana 7,1.

5.6.2023 05:00

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1999 valmistunut kotimainen elokuva Häjyt.

Samuli Edelmann ja Juha Veijonen ovat 1990-luvun Pohjanmaalle sijoittuvan toiminnallisen draaman pääosissa Jussi Murikka ja Antti Karhu, jotka palaavat viiden vuoden pankkiryöstötuomion kärsittyään takaisin kotikulmilleen.

Ryöstössä pakoon päässyt Heikki (Teemu Lehtilä) vaikuttaa nykyään paikkakunnan nimismiehenä ja joutuu tukalaan tilanteeseen, kun Jussin ja Antin toilailut alkavat taas riistäytyä käsistä.

Häjyt oli suurmenestys. Se sai seitsemän Jussi-ehdokkuutta, joista Kalevi Haapoja voitti parhaan miessivuosan palkinnon. Lisäksi Häjyt voitti vuoden parhaan elokuvan Jussi-yleisöäänestyksen.

”Häjyt on eräänlainen suomalainen western, joka on juonellisesti yksinkertainen, mutta johon voi myös sisällyttää syvempiä tuntoja ja rankempia aineksia”, ohjaaja Aleksi Mäkelä kuvaili Kalevan haastattelussa tammikuussa 1999.

Rankkaa oli myös elokuvan tekeminen ja siihen valmistautuminen. Roolia varten Edelmann lihotti itseään 15 kiloa ja joutui rasituksen takia sairaalaan kesken kuvausten. Taustalla oli myös pitkä ryyppyputki, joka jatkui vielä kuvauksissakin.

Tuo on varmaan sitä metodinäyttelemistä!

Häjyt esitetään nyt Subilla kahteen otteeseen:

  • Ma 05.06.2023 klo 21.00
  • La 10.06.2023 klo 23.25

Elokuva löytyy myös C Moresta. Katso traileri alta.


Lähde: Elonet

Lisää luettavaa