Tänään tv:ssä: Upea seikkailuelokuva – Sean Connery teki yhden parhaista elokuvistaan Michael Cainen kanssa

IMDb-arvosana 7,8.

James Bond-uransa jälkeen monenlaisissa seikkailufilmeissä ahkeroineen Sean Conneryn 1970-luvun elokuvista yleisesti pidetyin on Rudyard Kiplingin novelliin perustuva The Man Who Would Be King (1975), joka sai suomenkielisen nimen Seikkailujen sankarit.

Connery näyttelee yhdessä Michael Cainen kanssa kahta entistä brittisotilasta siirtomaavallan jälkeisessä Intiassa. He ovat erinäisillä konnankoukuilla menestymään pyrkiviä velikultia, jotka ovat turhautuneet koko ajan sivistyneempään suuntaan tai ainakin enemmän järjestysvallan valvontaan matkalla olevan Intian mahdollisuuksiin.

He päättävät lähteä pieneen, tuntemattomaan Kafiristanin valtioon tarjoamaan palveluksiaan sen sotaherroille. Erinäisten seikkailujen jälkeen miesten mielikuvituksellisimmatkin toiveet tuntuvat toteutuvan, mutta menestys ja äärimmäinen tappio voi olla pienestä kiinni.

Ohjaajalegenda John Hustonin (Maltan haukka, Afrikan kuningatar) ohjaama elokuva on täynnä vanhan hyvän ajan seikkailuhenkeä. Sitä pidetään myös yhtenä hienoimmista miehisen ystävyyden kuvauksista mitä on koskaan tehty. Huston suunnitteli tekevänsä elokuvan jo 1950-luvulla Clark Gablen ja Humphrey Bogartin kanssa.

Seikkailujen sankarit esitetään Yle Teemalla torstaina 09.12.2021 klo 22.25. Myös Areenassa. Katso traileri alta.

YouTube video