Tänään tv:ssä: Viiden tähden elokuva 20 vuoden takaa – ”Upea jännityksen sävyttämä aikuisen satu”

Tähdet ★★★★★

8.6.2024 06:30

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2004 valmistunut jännäri Kylä (The Village), jonka on ohjannut M. Night Shyamalan (Kuudes aisti).

Pääosissa näyttelevät Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix ja William Hurt.

Pennsylvanialainen maalaiskylä elää idyllistä arkea keskellä sankkaa metsää, jonka siimeksessä piileskelee hirviömäisiä olentoja. Ihmiset ja metsän mystiset oliot elävät keskinäisen rauhan tilassa sillä ehdolla, että jos ihmiset eivät liiku metsässä, eivät oliotkaan tule kylän alueelle. Tasapainotila on kuitenkin häiriintymässä.

Shyamalan tunnettiin varsinkin uransa alussa yllätyslopuista. Onko sellainen tälläkin kertaa luvassa, sitä emme paljasta. Sen sijaan voimme kertoa, että Episodin jo edesmennyt sisarlehti DVD Hohto arvosti elokuvaa suuresti. DVD Hohto antoi Kylälle viisi tähteä, kun elokuva ilmestyi tallenteena vuonna 2005.

Kylä on M. Night Shyamalanin upea, yliluonnollisen jännityksen sävyttämä aikuisten satu, joka kiertää amerikkalaisen populäärielokuvan kaavamaisuudet kaukaa”, Jukka Halttunen kirjoitti arviossaan.

”Ohjaaja kehittää taiten jännitystäkin, mutta käyttää myös paljon aikaa henkilöhahmojensa ja näiden välisten suhteiden rakentamiseen, ja käyttää kameraa kuin sivellintä loihtiessaan kankaalle näkymiä, jotka voisi kehystää ja ripustaa taideteoksina seinälle.”

Oletko samaa mieltä arvioijan kanssa? Sen voit tarkistaa tv-esityksen yhteydessä. Luvassa on neljä esitystä Star Channelilla:

  • La 08.06.2024 klo 21.00
  • Ma 10.06.2024 klo 03.30
  • To 13.06.2024 klo 00.40
  • Pe 14.06.2024 klo 22.00

Kylä kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa