Tätä viiden tähden Netflix-sarjaa ei pidä missata: ”Täynnä koomisia tilanteita ja leuat loksauttavia yllätyksiä”

Beef on parasta Netflixissä juuri nyt.

9.6.2023 08:00

Netflixin ja laatuelokuvistaan tunnetun A24-yhtiön Beef-sarjan nimi on iskevä. Se ei kerro naudanlihasta vaan sanasodasta, joka kasvaa eeppisiin mittoihin. Sarjassa yhdistellään mustaa komediaa, perhedraamaa ja jännitystä herkullisin keinoin.

Korealaisen Lee Sung Jinin luoma sarja sijoittuu Yhdysvaltoihin, mutta sekä tekijöinä että näyttelijöinä on paljon aasialaistaustaisia nimiä.

Steven Yeun esittää rakennusalan pienyrittäjää nimeltä Danny, jolla menee huonosti. Toinen keskushahmo on Ali Wongin esittämä Amy, joka on myös yrittäjä mutta huomattavasti menestyneempi.

Danny ja Amy kohtaavat parkkipaikalla, ja tilanne yltyy rattiraivoksi. Se on kuitenkin vasta alkua. Vähitellen Danny ja Amy tunkeutuvat toistensa yksityiselämiin, ja mielikuvitukselliset kostoiskut seuraavat toisiaan.

Sekopäiseen tapahtumasarjaan sotkeutuvat myös Dannyn höplästä vedettävä pikkuveli (Young Mazino) ja vankilasta vapautunut serkkumies (David Choe).

Kymmenosainen sarja on täynnä koomisia tilanteita ja leuat loksauttavia yllätyksiä. Päätösjaksossa päästään jo psykedeelisiin tunnelmiin. Kaiken kruunaa loistava soundtrack.

Jussi Huhtala

Tähdet ★★★★★

Lisää luettavaa