Top Gearin kuvauksissa rysähti jälleen – BBC pani sarjan lopullisesti poikki

Juontaja vammautui.

18.9.2023 07:30

Letkeän sanailun ja huimapäisyyden myötä suuren suosion saavuttanut Top Gear -autoiluohjelma on kokenut monia kolhuja, mutta siitä huolimatta show on saanut jatkua yli 20 vuotta. Viime joulukuussa tapahtunut tapaturma näyttää kuitenkin panneen Top Gearille viimein pisteen.

Sarjan alkuperäisten juontajien, Jeremy Clarksonin, Richard Hammondin ja James Mayn, tuoreimmat korvaajat, Freddie Flintoff, Chris Harris ja Paddy McGuinness, ehtivät työskennellä Top Gearissa yhdessä vasta vuodesta 2019. Uudemman kolmikon, ex-krikettipelaajan, kilpa-ajavan toimittajan ja näyttelijäkoomikon, kemiaa on silti pidetty toimivana.

Joulukuinen törmäys tapahtui kesken 34. kauden kuvausten. Se oli sarjan historian vakavimpia. Flintoff menetti kuljettamansa kolmipyöräisen Morgan Super 3 -roadsterin hallinnan kovassa vauhdissa ja loukkaantui pahoin. Vaikka hän on toipunut kuukausien aikana tolpilleen, hänen kasvoissaan on edelleen selvät jäljet onnettomuudesta (kuva Daily Mailin sivuilla).

Sarja pantiin BBC:n toimesta väliaikaisesti katkolle maaliskuussa, kun Flintoffin kerrottiin päätyneen jättämään Top Gearin. Tuolloin sen ex-juontaja Jeremy Clarkson elätteli vielä toiveita, että sarja voisi jatkua. sillä hänen mielestään Top Gearin kaltaista viihdeohjelmaa kaivataan nykyään enemmän kuin koskaan.  BBC:n tuumailutauko Top Gearin kanssa näyttää nyt kuitenkin muuttuneen lopetuspäätökseksi, sillä sen tekijätiimi on sittemmin hajotettu.

 

Lähteet: Independent.co.uk, Deadline, Daily Mail

Lisää luettavaa