Uusi kotimainen rikossarja alkaa tänään – Onko tässä Suomen Sopranos tai Kummisetä?

Poromafia-sarja perustuu samannimiseen romaaniin.

26.1.2023 09:00

C Moren uusi alkuperäissarja Poromafia on mustan huumorin sävyttämä rikossarja, joka kertoo pohjoisen erämaita hallitsevasta Nelihangan suvusta, vallasta ja rahasta.

Nimestä ja juonikuviosta tulee mieleen mafiakuvaukset Kummisetä tai Sopranos.

Suvun matriarkka Brita Nelihanka (Rea Mauranen) kuolee syöpään ja jättää jälkeensä neljä kirjettä. Kirjeissä hän jakaa perintönsä uudelleen. Nelihankojen vanhin poika Sameli Nelihanka (Samuli Edelmann) palaa vankilasta takaisin kotikyläänsä ja joutuu kohtaamaan isänsä Roukun (Aake Kalliala), veljensä Pietin (Olavi Uusivirta) sekä entisen rakastettunsa Sara Poikkipään (Anna-Maija Tuokko).

Sameli nousee isäänsä vastaan ja taisteluun maiden herruudesta apunaan vanha ystävänsä Stagge (Mikael Persbrandt), joka toimii Norjassa jäämeren satamakaupungissa alamaailman johdossa. Perheen ja kylän salaisuudet paljastuvat vähitellen, kun perilliset taistelevat rahan, koston tai rakkauden puolesta.

Poromafiassa näyttelevät edellä mainittujen lisäksi myös muun muassa Antti Reini, Rune Temte, Kaija Pakarinen, Mikko Kouki, Tommi Eronen, Ilkka Villi, Kaarina Hazard, Paavo Westerberg ja Elias Westerberg.

”Samelin rooli on unelmarooli, ja on ollut äärimmäisen inspiroivaa olla mukana koko sarjan kehittelyn ajan. Pitkä kuvausperiodi Lapissa Kilpisjärvellä antoi hienon mahdollisuuden syventyä Samelin rooliin, vastarooleihin ja Poromafian ainutkertaisen koukuttavaan maailmaan”, Samuli Edelmann kertoo tiedotteessa.

Kahdeksanosaisen sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Mika Kurvinen. Sarja on saanut inspiraationsa Mikko-Pekka Heikkisen samannimisestä romaanista.

Poromafia nähdään C More -suoratoistopalvelussa 26. tammikuuta alkaen. Sarjaa julkaistaan ensimmäisellä viikolla kaksi jaksoa, sitten jakso viikossa torstaisin. Jaksoja on yhteensä kahdeksan.

Lisää luettavaa