”Yksi urani parhaimmista hetkistä” – Christopher Nolan antoi pääroolin uudessa elokuvassaan ikuiselle sivuosalle

Cillian Murphy pääsee vihdoinkin näyttämään näyttelijäntaitonsa koko skaalan.

12.5.2023 13:00

Elokuvaohjaaja Christopher Nolanin uusi elokuva Oppenheimer saa ensi-iltansa tänä kesänä. Ohjaajan, jonka teoksiin kuuluvat muun muassa Interstellar, Memento ja Yön ritari, elokuvat ovat ilmestyessään tapauksia.

Tuorein teos kertoo ydinpommin kehittäjästä, J. Robert Oppenheimerista. Pääosan esittäjänä toimii Cillian Murphy, joka on Nolanin elokuvista hyvinkin tuttu. Hän on esiintynyt Batman-trilogiassa, Dunkirkissa ja Inceptionissa.

Entertainment Weeklyn vuoropuhelu-haastattelussa kaksikko kertoo, miten he tutustuivat ja miten Oppenheimerin roolitus tapahtui.

”Näin kuvan sinusta ajetulla päälläsi ja hulluilla silmilläsi — ei pahalla”, Nolan avaa ensimmäistä kertaa, kun törmäsi Murphyyn, viitaten tämän vaikuttavaan silmäpariin, joka on varmasti jokaiselle Peaky Blinders -sarjan katsojalle tuttu. Heti ensimmäisellä vilkaisulla näyttelijän läsnäolo kiinnitti ohjaajan huomion.

Pian Murphysta tuli Nolanin elokuvien sivuosien vakionäyttelijä. Irlantilainen esiintyi esimerkiksi variksenpelätin-hahmona Batman-trilogiassa ja sotilaana Dunkirkissa. Murphylle se oli unelma, olihan hän pitkään ihaillut ohjaajan töitä. ”Olin Chrisin työn kova fani niihin aikoihin, olisiko vuosi ollut 2003.”

Nyt Murphy pääsee vihdoinkin pääosaan ja legendat, kuten Robert Downey jr. ja Matt Damon, toimivat elokuvassa taustalla. Oppenheimerin pääosan antaminen Murphylle oli Nolanin uran huippuhetkiä.

”Kukaan ei tiennyt, miltä se tuntui, kun soitin sinulle ja kerroin, että ’tämä on se kerta kun sinä kannat elokuvaa’. Se oli rehellisesti sanoen yksi urani parhaimmista hetkistä”, Nolan paljastaa.

”Se oli myös yksi minun elämäni parhaita hetkiä, kun soitit”, Murphy vastaa nauraen.

”Jos voisin roolittaa Cillianin jokaiseen elokuvaani, ja turvautua häneen loppu-urani ajan, olisin iloinen mies”, Nolan jatkaa.

”Olen aina täällä sinua varten, Chris”, Murphy päättää

Lisää luettavaa