Nyt Viaplayssa: Yön ritari -elokuvat muodostavat kaikkien aikojen supersankaritrilogian, jota Joker täydentää upeasti

Yön ritari -trilogia sisältää kolme Christopher Nolanin ohjaamaa loistavaa elokuvaa, joissa Christian Bale esittää särmikästä supersankaria. Niiden seuraksi sopii Joaquin Phoenixin loistorooli Jokerina.

28.12.2023
Mainos

Viaplayn valikoimaan on lisätty Christopher Nolanin ohjaama Batman-elokuvien sarja, joka tunnetaan myös nimellä Yön ritari -trilogia. Sarjan aloittaa vuonna 2005 valmistunut Batman Begins

Batman Begins lähtee käyntiin siitä, kun vanhempiensa murhaa sureva Bruce Wayne (Christian Bale) lähtee menolipulla kaukomaille. Aasialaisessa rangaistusvankilassa hän saa taistella hengestään joka päivä. Varjoista yllättäen esiin astuva muukalainen Henri Ducard (Liam Neeson) johdattaa Brucen Varjojen veljeskuntaan.

Tutustu elokuviin tarkemmin tästä!

Bruce kehittää itsestään tavallista ihmistä mahtavamman olennon Ducardin rankkojen opetusten avulla. Palatessaan Gotham Cityyn Wayne-yhtymän unohdetusta neropatista Lucius Foxista (Morgan Freeman) tulee Alfredin (Michael Caine) ja komisario James Gordonin (Gary Oldman) ohella Bruce Waynen tärkein liittolainen Gothamin rikollisuutta ja korruptiota vastaan.

Batman Beginsin tärkein yksittäinen tekijä on keskushahmoa esittävä Christian Bale, joka luo henkisesti vammautuneesta playboystaan särmikkään sankarin.

Vuonna 2008 valmistunut Yön ritari jatkaa trilogiaa upeasti. Tällä kertaa Balen esittämä Batman saa vastaansa Jokerin (Oscarilla palkittu Heath Ledger), joka pyrkii osoittamaan Batmanille, komisario Gordonille ja piirisyyttäjä Harvey Dentille (Aaron Eckhart), miten helppoa on syöstä Gotham sekasortoon.

Yön ritarista tuli välitön klassikko ja jättihitti, joka rikkoi lippukassaennätyksiä. Kolmannen osan ilmestyessä Nolan oli nostanut ennakko-odotukset taivaisiin.

Yön ritarin paluu (2012) sijoittuu kylmän harmaaseen Gothamiin ja paljastaa päällepäin rauhallisen ja rikollisista kitketyn kaupungin. Harvey Dentin murhasta syyt niskoilleen ottanutta Batmania ei ole nähty kahdeksaan vuoteen, ja eksentristä playboyn elämää viettänyt Bruce Wayne on eristänyt itsensä kartanonsa uumeniin.

Valheeseen pohjautuva rauha ei kuitenkaan voi kestää, kun kissamaisen viekoitteleva ja akrobaattinen Selina Kyle (Anne Hathaway) hämärine motiiveineen ja kylmän piittaamaton terroristi Bane (Tom Hardy) synkkine suunnitelmineen vetävät erakoituneen sankarin ulos piilostaan.

Yön ritari -trilogian lisäksi Viaplayn valikoimaan on lisätty vuonna 2019 valmistunut Joker, joka kertoo Batmanin arkkivihollisen syntytarinan. Oscarilla roolistaan palkittu Joaquin Phoenix esittää Arthuria, joka tekee klovnin töitä kaupoissa ja sairaaloissa 1980-luvun alun Gothamissa. Arthur haaveilee kuuluisuudesta ja koomikon urasta mutta kokee pelkkiä vastoinkäymisiä. Kun päähän potkitaan tarpeeksi, Arthur muuttuu väkivaltaiseksi hirviöksi. 

Ohjaaja Todd Phillipsin elokuvasta tuli Yön ritari -trilogian tapaan suurmenestys. Se ei ole pelkkä sarjakuvafilmatisointi vaan monitasoinen ja poikkeuksellisen vahva elokuva. Nyt nämä neljä upeaa elokuvaa voi katsoa Viaplaysta.

Katso elokuvien trailerit ja tutustu tarkemmin tästä!