Ilmoitus: Kymmenen säästövinkkiä oman kotiteatterin rahoittamista varten

Oma kotiteatteri on varmasti monen leffafanin haave. Etenkin nyt korona-aikaan moni on alkanut suosia entistä enemmän leffailtoja kotona. Leffateatterit eivät välttämättä tunnu juuri nyt kovin turvallisilta ympäristöiltä, joten yhä useampi haluaa luoda kotiin leffateatterimaista tunnelmaa. Haaveen rahoitus saattaa vain tuottaa ylimääräistä päänvaivaa. Tähän artikkeliin on koottu kymmenen säästövinkkiä auttamaan sinua haaveesi toteuttamisessa.

11.2.2021 12:47

ILMOITUS

1. Yhdistä lainasi

Jos olet jo ehtinyt ottaa useita erilaisia lainoja ja jos sinusta tuntuu, että juuri tämä on yksi suurimmista syistä heikkoon taloudelliseen tilanteeseesi, kannattaa yhdistää lainat Yhdistalaina.com sivustolla. Yhdistelylainan hakemista ei kannata turhaan pelätä, sillä sinun ei suinkaan tarvitse käydä useammassa pankissa kyselemässä mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen, eikä sinun tarvitse itse lähettää hakemuksia useammalle lainanantajalle voidaksesi kilpailuttaa erilaiset yhdistelylainavaihtoehdot. Netistä löytyy nimittäin runsaasti erilaisia palveluita, jotka tekevät suurimman työn puolestasi halutessasi yhdistää sinulle kertyneet lainat yhdeksi yhdistelylainaksi!

Valitse yksi näistä palveluista ja tee yhdistelylainahakemus. Tämän jälkeen sinun pitäisi saada pian yhdistelylainatarjouksia, joista voit vertailun jälkeen valita tilanteeseesi sopivimman vaihtoehdon. Yhdistelylainan avulla säästämästäsi rahasta kannattaa laittaa heti sivuun tietty summa oman kotiteatterin rahoittamista varten. Kannattaa myös muistaa, että yhdistelylainan hakeminen säästää rahan lisäksi myös kallisarvoista aikaasi, jonka voit käyttää kotiteatterin suunnitteluun ja erilaisten laitteiden ja niiden hintojen vertailuun. Kun vertailet hintoja mahdollisimman tarkkaan, voit löytää haluamasi laitteet tavallista edullisemmin. Näin säästät jälleen lisää rahaa ja haaveesi toteutuminen on askeleen lähempänä.

Uuden kotiteatterin rahoittaminen osamaksusopimuksella on houkutteleva vaihtoehto kuluttajille, joilla ei ole tarvetta lainojen yhdistämiselle. Kovassa suosiossa oleva joustoluotto on yksi suosituimmista tavoista rahoittaa arjen menoja. Yhä useampi kuluttaja käyttää joustoluottoa luottokortin tapaan, joten uuden kotiteatterin rahoittaminen joustoluotolla voi olla houkutteleva vaihtoehto. Joustoluotto kannattaa aina kilpailuttaa, koska kilpailuttamisella voi säästää jopa satoja euroja vuodessa. Kilpailuta joustoluotto osoitteessa Joustoluotto.com, jos päädyt rahoittamaan joustoluotolla uuden kotiteatterisi.

2. Lisää tuloja näppärästi

Jos haluat nopeuttaa kotiteatterin hankkimista, kannattaa sinun pyrkiä hankkimaan lisätuloja. Niitä voi löytyä yllättävistäkin paikoista, kunhan pidät silmäsi ja korvasi auki. Ehkäpä naapurisi tarvitsee silloin tällöin lapsenvahtia tai lumenluojaa ja vaihdat mielelläsi aikaasi työstä saamaasi korvaukseen. Tai ehkäpä voisit tarjota lapsenvahtipalveluitasi sellaisissa palveluissa kuin Sitly tai Care.com. Jos olet alan opiskelija ja asut pk-seudulla, kannattaa tutustua Seuren tarjoamiin mahdollisuuksiin. Seure tarjoaa satunnaista keikkatyötä muun muassa alueen päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kouluissa. Saat samalla arvokasta alan työkokemusta. Seuren keikat sopivat hyvin esimerkiksi opiskelijan lisätyöksi opintojen oheen. Tutustu myös netin tarjoamiin freelancer-työmahdollisuuksiin esimerkiksi sivustoilla freelancer.com ja UpWork.

3. Viisaasti keittiössä

Kun toimit keittiössä mahdollisimman viisaasti ja tarkasti, voit säästää yllättävän paljon rahaa tinkimättä kuitenkaan ruuan terveellisyydestä tai herkullisuudesta. Vältä ruokaostoksilla heräteostoksia ja minimoi ruokahävikki. Töihin kannattaa usein pakata omat eväät mukaan, sillä työpaikkaruokailu tulee yleensä kalliiksi ja on pois kotiteatteribudjetistasi. Suosi terveellisiä ja edullisia raaka-aineita, kuten kausituotteita ja punaisia linssejä, ja karsi ylimääräiset herkut pois. Herkutteluhetkiin kannattaa yleensä itse leipoa jotakin. Jos saat vaikkapa mustikoita suoraan luonnosta, tulee herkullinen mustikkapiiras erityisen edulliseksi ja on yleensä myös terveellisempi vaihtoehto kuin vaikkapa kaupan valmisviinerit.

Ruokaostoksilla kannattaa suosia myös hävikkituotteita, joita löytyy esimerkiksi Fiksuruoka-nimisestä verkkokaupasta. Fiksuruoka tarjoaa yleensä hyvän valikoiman kuivatuotteita, mutta rahaa kotiteatteriin säästävän kuluttajan kannattaa olla varovainen, ettei tule sortuneeksi kaupan runsaisiin herkkuvalikoimiin. Tulevan kotiteatterin herkut kannattaa toki mahdollisuuksien mukaan ostaa hävikkituotteiden joukosta, sillä näin voi säästää rahaa herkkubudjetin kohdalla. Myös herkkuja itse valmistamalla voi säästää, sillä esimerkiksi leffaillan popcornit valmistuvat näppärästi kotona pikkurahalla.

4. Suoratoistopalvelut

Intohimoinen leffafani saattaa käyttää yllättävän suuria summia leffateatterikäynteihin, tai ainakin käytti ennen koronaepidemiaa. Tästä syystä kotiteatteri voikin pitkällä aikavälillä säästää rahaa. Edullista mutta hyvää viihdettä saa myös suoratoistopalveluista, joissa valitsemasi viihde on muutaman klikkauksen päässä juuri silloin, kuin sinä haluat. Monia palveluita pääsee kokeilemaan maksutta, mikä on erinomainen uutinen leffoista ja hyvistä sarjoista nauttivalle kuluttajalle, joka on laittanut taloutensa tiukalle säästökuurille.

Kokeilujaksot kannattaakin ehdottomasti hyödyntää, sillä samalla saat hyvän käsityksen siitä, soveltuuko kyseinen palvelu sinun käyttöösi. Vaikka suoratoistopalveluiden kuukausihinnat ovatkin yleensä melko edullisia, ei niitäkään kannata ahnehtia kerralla liikaa, sillä useiden palveluiden päällekkäisistä maksuista kertyy helposti yllättävän suuri summa, joka on pois kotiteatteribudjetistasi. Tiukan budjetin leffa- ja sarjafanille on hyvä uutinen se, että osa suoratoistopalveluista on täysin maksuttomia. Esimerkiksi Yle Areena tarjoaa laadukasta sisältöä maksutta. Yle Areena onkin hyvä valinta tiukan budjetin säästäjälle!

5. Leffoja kirjastosta

Tiesithän, että leffoja on mahdollista lainata myös kirjastosta? Kirjastosta lainaamalla säästät rahaa ja voit tyydyttää viihdenälkääsi. Erityisen hyvä valikoima kirjastoissa on usein lasten leffaosastoilla, mutta myös aikuisille löytyy kyllä mielenkiintoista katsottavaa. Joissakin kirjastoissa ryhmät voivat varata tiloja yhteisiin leffojen katselutuokioihin. Näissä tuokioissa leffaa pääsee katsomaan suurelta ruudulta ja tunnelma on melkein kuin leffateatterissa. Tällaisten tuokioiden järjestäminen voikin olla hyvä vaihtoehto vaikkapa työ- tai opiskeluporukalla siinä vaiheessa, kun oma kotiteatteri on vielä vain haave, jota kohti pyrit aktiivisesti.

Kirjastosta saa myös hyviä leffoihin ja näyttelijöihin liittyviä kirjoja, joihin kannattaa tutustua siinä vaiheessa, kun et vielä pääse nauttimaan oman kotiteatterisi antimista. Lukeminen on hyödyllistä maksutonta tekemistä ja vie huomiotasi pois shoppailusta ja muista kalliista harrastuksista.

6. Kierrätä ja suosi kierrätettyjä tuotteita

Kun tarkoituksena on saada rahaa säästöön, kannattaa kotoa myydä pois kaikki tarpeeton, mutta käyttökelpoinen tavara. Etenkin hyväkuntoiset lastenvaatteet menevät yleensä hyvin kaupaksi, kunhan ne vain ovat ajanmukaisia. Esimerkiksi kirpputoripöytää pitämällä voit saada kerättyä lisää rahaa kotiteatterin ostamista varten. Samalla saat siistittyä kotia, jonne on entistä mukavampaa luoda tunnelmalliset olosuhteet leffojen katsomista varten. Kodin siisti ulkoasu auttaa luomaan kotiin leffateatterimaista tunnelmaa, jossa on helppo rentoutua ja unohtaa arjen huolet!

Suosi myös omissa ostoksissasi mahdollisuuksien mukaan kierrätettyjä tuotteita. Ehkäpä kotiteatterihuoneeseen löytyy hyväkuntoiset verhot kierrätettyinä tai ehkäpä voit ostaa ainakin osan kotiteatterisi leffoista second handina.

7. Kestotuotteet kunniaan

Kuukautissiteiden, vanulappujen, vauvan vaippojen, muovipussien, talouspaperin ja muiden kertakäyttöisten pienten tuotteiden hinnat saattavat tuntua niin edullisilta, ettet ehkä ole edes tullut ajatelleeksi, että voisit säästää korvaamalla ne kestovaihtoehdoilla. Kuitenkin, kun alat laskea kertakäyttöisten tuotteiden ostamiseen kuluvaa rahasummaa kuukausi- tai vuositasolla, saatat yllättyä siitä, kuinka paljon rahaa niihin meneekään. Kannattaakin kokeilla kertakäyttöisten tuotteiden sijaan esimerkiksi kestositeitä, kuukuppia, kestovanulappuja, kestovaippoja, kestokasseja ja kestotalouspaperia. Monia kestotuotteita voi myös ommella itse – jopa kierrätysmateriaaleista – ellei peukalo ole aivan keskellä kämmentä.

8. Vertaile ja kilpailuta

Aina kun ostat jotakin tarpeellista, vertaile ja kilpailuta hintoja. Voit nimittäin löytää saman tuotteen jostakin toisesta liikkeestä huomattavasti edullisemmin. Tämä koskee myös kotiteatterilaitteita. Myös sähkö- ja muut sopimukset kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa parhaan mahdollisen sopimuksen saamiseksi.

9. Nauti luonnosta

Luonnosta nauttiminen on useimmiten maksutonta ja auttaa vähentämään stressiä. Luonnossa liikkuminen onkin hyvä tapa säästää rahaa ja heittää arjen huolet hetkeksi sivuun! Luonto on oivallinen vaihtoehto vaikkapa huvipuistolle lastenkin kohdalla.

10. Päätä turhat tilaukset

Tarkastele ajoittain omia tilauksiasi ja yritä pysyä niiden suhteen ajan tasalla. Erilaisia tilauksia kertyy nimittäin lähes huomaamatta ja saatat unohtaa jonkin kestotilauksen päälle, vaikket enää käyttäisikään kyseistä palvelua. Karsi siis turhat palveluiden tilaukset, lehtitilaukset ja esimerkiksi päällekkäiset suoratoistopalvelutilaukset.

Lisää luettavaa