Ilmoitus: Puhelimen suojaus voi säästää satojen eurojen vahingolta

Ilmoitus: Suojakuorten hankkiminen puhelimen turvaksi on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Kalliit puhelimet ja näyttöjen OLED-teknologia on nostanut korjaushinnat ennätyskorkeiksi.

Nykypäivän älypuhelimet ovat tunnetusti kohtuullisen herkkiä rikkoutumaan. Siinä missä perinteinen 3310 kesti käytännössä millaista kohtelua tahansa, ei uusien kännyköiden pudottelusta yleensä selviä ilman kallista laskua. Tyypillisesti yleisin rikkoutuva osa puhelimessa on näyttöpaneeli, ja tämä samainen osa on käytännössä aina myös kallein korjautettava. Vaikka näytöstä ei olisikaan hajalla kuin pelkkä lasi, joudutaan näytön rakenteesta johtuen uusiin puhelimiin vaihtamaan yleensä koko näyttöpaneeli.

Korjausten hinnat nousussa

Puhelimen korjauttaminen on viimeisen muutaman vuoden aikana tullut jatkuvasti kalliimmaksi. Syynä hintojen nousuun löytyy pääosin laitteiden näyttöpaneelien teknologiasta: aiemmin näytöt olivat lähes kaikissa puhelimissa LCD-näyttöjä, joiden valmistaminen on edullista. Tilanne on kuitenkin muuttunut, ja tällä hetkellä suurin osa etenkin kalliimmista puhelinmalleista hyödyntää OLED-teknologiaa. OLED on värien suhteen realistisempi, mutta valmistushinnoiltaan kallis näyttö. Esimerkiksi OLED-näytöillä varustettujen iPhone-mallien korjaukset maksavat monissa liikkeissä yli 300 euroa, kun taas LCD-tekniikalla varustetulla vanhalla mallilla hinta voi olla alle kolmanneksen.

Oikeanlaiset suojakuoret ensiarvoisen tärkeät

Korkeiden korjaushintojen sekä yhä helpommin rikkoutuvien, aivan puhelimen kulmiin asti ulottuvien näyttöjen vuoksi puhelimien suojaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Oikeanlaiset puhelimen kuoret voivat helposti säästää laitteen omistajalta satoja euroja, ja yleensä panostus suojakuoriin on maksimissaan muutamia kymmeniä euroja. Suojakuoret saat hankittua helposti vaikkapa kotimaisesta Kuoret.net -verkkokaupasta, joka toimittaa suojakuoret kotiisi muutamassa arkipäivässä. Suojakuoria valitessa on syytä kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Missä olosuhteissa puhelinta yleensä käytetään
  • Kuinka huolellinen laitteen omistaja on
  • Mistä materiaalista suojakuori on valmistettu

Olosuhteet ja omistajan huolellisuus määrittelevät luonnollisesti sen, miten usein ja miten kovia kolhuja laite tulee kokemaan. Suojakuoren materiaali taas vaikuttaa siihen, kuinka hyvin suojakuori suojaa iskuilta ja pysyykö itse kuori ehjänä. Yleisesti ottaen kannattaa valita kovamuovisten kuorten sijaan pehmeät TPU-suojakuoret, jotka eivät halkea iskuista ja jotka pehmentävät iskuja paremmin. Hyvästä materiaalista valmistetut kuoret myös parantavat otetta laitteesta, ja riski puhelimen putoamiselle on pienempi.