007 ja lupa fanittaa – näin vietetään James Bond -elämää

14.9.2014 14:18

Elokuvafaneja on monenlaisia. Yksi haluaa katsoa kaikki elokuvat, joissa Clint Eastwood on ikinä näytellyt. Toisella on tuhansia blu-ray-levyjä. Kolmas kerää Disney-animaatioiden prinsessanukkeja.

Pirita Maunula ja Mika Hyyrynen ovat vieneet leffafanituksen paljon pidemmälle. Heille James Bondista on tullut elämäntapa. Pääkaupunkiseudulla asuvan pariskunnan harrastus on kiertää ympäri maailmaa agentti 007:n jalanjäljissä.

Maunula ja Hyyrynen pitävät 007 Travelers -nimistä blogia, jossa esitellään Bond-tarinoiden tapahtumapaikkoja. He vierailevat samoissa hotelleissa ja ravintoloissa, joissa kuuluisa salainen agenttikin on vieraillut. Kun ei olla matkoilla, Bond-aiheisia ruokia valmistetaan kotona illalliseksi kirjoista saatavien tietojen perusteella.

James Bond matkustelee seikkailuissaan hengästyttävällä tahdilla, joten matkakohteita riittää. Maunula ja Hyyrynen ovat käyneet fanimatkoilla muun muassa New Yorkissa, Sveitsin Alpeilla ja Pariisissa. Bond-kohteita löytyy myös Suomesta. Esimerkiksi Helsingin Torni-hotelli on kiinnostava paikka, sillä Roger Moore yöpyi siellä Suomen-vierailullaan. Kotkan suunnalta taas löytyi paikkoja, joissa 007 vieraili kirjassa James Bond, superagentin hurja elämä.

Pariskunnan seuraava matkakohde on Unicefin James Bond -hyväntekeväisyystapahtuma Tukholmassa, jossa Bond-pahiksen roolista tuttu Robert Davi esiintyy vaihteeksi laulajana.

Maunula ja Hyyrynen kiertelevät 007-maisemissa jo viidettä vuotta, ja he sanovat olevansa ”Suomen ensimmäiset ja ainoat Bond-bloggarit”. Matkakohteiden lisäksi sivustolla esitellään muun muassa Bond-autojen pienoismalleja ja videopelejä sekä kerrotaan yksityiskohtia Bond-elokuvista ja -kirjoista.

Ei varmaan ole epäselvää, haluavatko nämä bloggaajat Vodka Martinin ravistettuna vai sekoitettuna.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa