”Neljävuotiaat ostavat Batman-tavaroita” – tämän takia huippuohjaajan Batman-elokuva ei toteutunut

4.3.2016 20:00

Palkitut Unelmien sielunmessu ja Black Swan -elokuvatkin ohjannut Darren Aronofsky oli tunnetusti Warner Brosin tähtäimessä pelastamaan Joel Schumacherin jättämä rampa Batman-elokuvabrändi. Aronofskyn visio oli kuitenkin lopulta studiolle liikaa, eikä Frank Millerin Batman: Year One -sarjakuvaromaaniin perustuva elokuva ikinä toteutunut.

Miller on nyt The Hollywood Reporterin haastattelussa kertonut, että jopa tämän kirjoittama Batman oli liian kiltti Aronofskylle.

”Se oli ensimmäinen kerta, kun työskentelin Batman-projektin parissa jonkun kanssa, jonka visio oli synkempi kuin minun. Batmanini oli liian kiltti hänelle. Me väittelimme aiheesta, ja sanoin, ’Batman ei tekisi tuota, hän ei kiduttaisi ketään’ ja niin edelleen. Saimme käsiksen aikaan, ja meille maksettiin hienosti, mutta sitten Warner Bros. luki sen ja sanoi, ’Me emme halua tehdä tätä elokuvaa'”, Miller kertoo.

Millerin mielestä studio kieltäytyi, koska leffan avulla ei olisi voinut myydä leluja lapsille: Lepakkoauto olisi ollut tavallinen tuunattu auto, Batman olisi luopunut rahoistaan ja alkanut elää kadulla nähdäkseen, mitä ihmiset kokevat, rakentanut Lepakkoluolan hylättyyn metrokäytävään ja tehnyt pukunsa ryysyistä. Aronofskyn Batman olisi ollut halvalla tehty ja karu.

Aronofsky on sanonut saaneensa studion huomion seuraavalla myyntilauseella: Clint Eastwood Yön ritarina, kuvattu Tokiossa, joka esitetään Gotham Citynä. ”Death Wish tai The French Connection kohtaa Batmanin” oli Aronofskyn pitchaus.

Ohjaaja on sanonut studion kuitenkin koko ajan tienneen, ettei näin visioitua elokuvaa voi tehdä.

”Ihan oikeutetusti, koska neljävuotiaat ostavat Batman-tavaroita. Joten jos julkaiset sellaisen elokuvan, jokainen neljävuotias huutaa äidilleen haluavansa mennä katsomaan sitä. Siksi he tarvitsivat koko perheen tuotteen.”

(Episodi/ML)

 

Lisää luettavaa