Batman v Superman romahtamassa pohjamutiin USA:ssa – Tiedossa kaikkien aikojen ennätyssyöksy?

Forbes julkaisi perjantaisia katsojalukuja Yhdysvalloista ja niiden mukaan Batman v Superman: Dawn of Justice tienasi vain vaivaiset 15,3 miljoonaa dollaria. Jos vertaa avausviikonloppujen perjantaituloksia, on BvS tippunut 81,2 prosenttia edellisestä (luvussa on mukana ennakkotorstai). Se on elokuvahistorian suurimpia syöksyjä.

Ennätyksenpitäjät Harry Potter ja kuoleman varjelukset: osa 2 tippui 84 prosenttia ja High School Musical 3 syöksyi huikeat 90 % avausviikonlopustaan. Batman v Supermanin tiputus olisi supersankarielokuvien suurin, sillä aikaisempaa ennätystä piti Ang Leen Hulk, joka tippui 69,7 % avausperjantaistaan.

Batman v Supermanin koko viikonlopun tienesteiksi USA:ssa veikkaillaan tällä hetkellä 48,5 miljoonaa dollaria, mutta jopa se tuntuu tässä vaiheessa aivan liian positiiviselta arviolta. Warner Brosilla toivottiin vähintään 70 miljoonan dollarin tulosta, jotta BvS saavuttaisi 800 miljoonan dollarin tavoitteensa. Asiantuntijat epäilevätkin elokuvan jäävän tästä tavoitteesta. BvS ei luultavasti tule edes tavoittamaan Deadpoolin 750 miljoonan dollarin tienestejä.

Myös kansainväliset lipunmyynnit sakkaavat, sillä BvS tienasi eilen vain 19,2 miljoonaa dollaria. Siinä ei ole kuin noin kolmen miljoonan nousu torstain tuloksesta. Kiinastakaan ei ole pelastajaksi, sillä myös siellä katsojaluvut ovat lähes katastrofaalisia.

Näemme kokonaistilanteen vasta maanantaina, mutta jo nyt on varmaa, että Batman v Superman: Dawn of Justice ei tule saavuttamaan tavoitteitaan, ja siitä olisi tulossa taloudellinen floppi, ellei jopa katastrofi.

Lähde: Forbes, BoxOfficen Twitter-tili, Gitesh Pandyan Twitter-tili

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut