Denis Villeneuven eeppisestä Dyynistä julkaistiin lisätietoa – roppakaupalla uusia kuvia!

Dyyni

Dyyni on eräs odotetuimmista tulevista elokuvista.

Mestariohjaaja Denis Villeneuve tekee tällä hetkellä Frank Herbertin scifi-eepoksesta Dyynistä omaa versiotaan.

Vanity Fair julkaisi uutta tietoa ja kuvia elokuvista. Ja kyllä, elokuva on kaksiosainen: onhan lähdemateriaalikin tuhansien sivujen mittainen.

Villeneuve sanoo, että kirjat ovat niin monisyisiä, ettei Dyynistä voi tehdä vain yhtä elokuvaa.

Elokuvan tähtikaarti on uskomaton: Timothee Chalamet on Paul Atreides, Rebecca Ferguson on Lady Jessica, Oscar Isaac on Duke Leto Atreides, Javier Bardem on Stilgar, Josh Brolin on Gurney Halleck, Jason Momoa on Duncan Idaho, Dave Bautista on Rabban, Stellan Skarsgård on Baron Harkonnen, David Dastmalchian on Piter De Vries ja Charlotte Rampling on Reverend Mother Mohiam.

Muutoksiakin on. Villeneuve kertoo, että elokuvien pahis, Baron Vladimir, ei ole niin psykoottinen kuin kirjoissa.

– Vaikka rakastankin kirjoja, niin mielestäni hahmo lähenteli karikatyyriä. Pyrin antamaan hänelle enemmän syvyyttä. Sitä varten roolitin Skarsgårdin. Hänellä on jotain tiettyä silmissään. Näet niistä, että ihminen niiden takana ajattelee paljon. Voin kertoa, että se menee melko pelottavaksi.

Myös Lady Jessican roolia on kasvattu elokuvia varten. Hänestä on tehty isompi vaikuttaja. Hänestä saattaa tulla myös yksi spinoff-sarjan päähahmoista.

Eräs muutos oli myös tehdä tohtori Liet Kynesistä, valkoisesta miehestä, tummaihoinen nainen. Muutos tehtiin sen takia, koska elokuvassa ei ollut tarpeeksi naispuolisia hahmoja.

Villeneuve ei myöskään pelkää ottaa kantaa politiikkaan tai ympäristöasioihin.

Tsekkaa kuvat ja pitkä juttu Vanity Fairin sivuilta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut