Dyynin ohjaaja Villeneuve paljasti ”jumalaisia” asioita leffan jättimäisestä hiekkamadosta – suunnitteluun meni vuosi

Otukseen on panostettu.

Arvostettu elokuvantekijä Denis Villeneuve (Arrival, Vangitut, Blade Runner 2049) on parhaillaan odotetun Dyyni-elokuvan kimpussa. Villeneuve paljasti nyt muutamia yksityiskohtia Dyynin jättimäisistä hiekkamadoista

– Luulen, että heti kun tulee sanottua ”ok, tehdään Dyyni”, sitä miettii kotonaan ensimmäisenä: ”Entäs se mato?” Se on fantastinen keskeinen hahmo Dyynin tarinassa – massiivinen olento joka elää syvällä autiomaassa. Kun olimme luomassa matoa, yritin luoda elämänmuodon, jonka uskot täysin pystyvän selviytymään tässä maailmassa, Villeneuve selitti.

Ohjaaja kertoi myös, että madon kehittämiseen panostettiin paljon:

– Siinä täytyy olla tietysti hiukan esihistoriallisuutta, koska se elää mitä kovimmassa ympäristössä. Unelmoimme paljon. Käytimme aikaa siihen. Minulle oli tärkeää ymmärtää, että tällä valtavalla olennolla on sielu, ja että sitä kunnioitetaan jumalan kaltaisena hahmona, ohjaaja jatkoi.

– Keskustelimme jokaisesta pienestä yksityiskohdasta, joka mahdollistaisi tällaisen pedon olemassaolon. Ihon tekstuurista aina suun avautumiseen ja tapaan, miten se syö ruokaa hiekassa. Kesti vuoden suunnitella tyyli ja täydellinen muoto, joka näytti riittävän esihistoriallisesta, Villeneuve vielä lisäsi.

Elokuvassa nähdään aimo liuta tähtiä, kuten Oscar Isaac, Javier Bardem, Dave Bautista, Jason Momoa ja Josh Brolin. Mukana on myös Spiderman-elokuvista tuttu Zendaya. Pääroolin hoitaa Timothée Chalamet. Dyynin on määrä saada ensi-iltansa joulukuussa.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut