”Ehkäpä kansa todistaa kriitikon erehtyneen” – Luottomies-elokuvasta on kasvamassa jättihitti

Luottomies-elokuva oli toista viikkoa peräkkäin Suomen katsotuin.

28.2.2024 12:32

Kari Ketosen käsikirjoittama, ohjaama ja tähdittämä Luottomies-elokuva: All In on noussut suureksi hitiksi. Sen on nähnyt alle kahdessa viikossa yli 150 000 katsojaa. Tähän mennessä elokuva on kerännyt kaikkiaan 153 567 katsojaa.

Luottomies-elokuva jatkoi toista viikonloppua putkeen Suomen katsotuimpana elokuvana, ja toisena viikonloppunaan sitä kävi katsomassa 47 800 ihmistä.

Kari Ketonen on häkeltynyt elokuvan suosiosta.

– Olen suunnattoman iloinen ja kiitollinen siitä, että olemme onnistuneet tarjoamaan ihmisille sukupolvia yhdistävän, viihdyttävän ja tunteita herättävän elokuvan, joka on otettu näin hyvin vastaan, Ketonen sanoo.

Elokuvan tuottaja ja toinen pääosan esittäjä Antti Luusuaniemi on otettu katsojien osoittamasta innosta ja intohimosta Luottomiestä kohtaan.

Luottomies-elokuva: All in on saanut kaiken ikäiset katsojat nauttimaan vuoden isoimmasta komediasta. Erityisesti meitä tekijöitä on lämmittänyt palaute siitä, että elokuvateatterissa on saanut nauraa pitkästä aikaa sydämen pohjasta. Olemme tavoittaneet myös uusia katsojia TV-sarjan fanien lisäksi, Luusuaniemi hehkuttaa tiedotteessa.

Nelonen Media on toiminut kotimaisten elokuvien levittäjänä vuodesta 2019 asti. Luottomies-elokuva: All In on tähän mennessä suurimmaksi noussut Nelonen Median levittämä elokuva.

– On mahtavaa nähdä, että kotimainen komedia vetää katsojia elokuvateattereihin näin suuria määriä. Luottomies-elokuva kerää kehuja, ja sen suosio kasvaa entisestään. Olemme erittäin ylpeitä levittämästämme elokuvasta, joka on iskenyt elokuvakansan nauruhermoon, Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen iloitsee.

Kehuja on tosin tullut lähinnä yleisöltä, sillä harva kriitikko on elokuvasta innostunut. Elokuva sai Episodin arviossa kaksi tähteä:

– Kokonaisuutena Luottomies-elokuva: All in on komedia, josta haluaisi pitää enemmän. Valitettavasti se ei kuitenkaan sitoudu tarpeeksi vitseihinsä tai draamaansa. Luottomiehessä on tästä huolimatta potentiaalia yleisömenestykseksi. Ehkäpä kansa todistaa kriitikon erehtyneen pahemman kerran, Justus Elo kirjoitti.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia