Samuel L. Jackson: ”Olin huumeaddikti”

Samuel L. Jackson alkoi työskennellä jatkuvasti kuiville pääsynsä jälkeen.

Samuel L. Jackson aloitti alkoholin juomisen, pilven polttamisen ja LSD-kokeilut lukioaikoinaan 60-luvun lopulla. Näyttelijä pääsi vuonna 1991 lopulta kuiville sen jälkeen, kun Jacksonin 8-vuotias tytär löysi isänsä hermoromahduksen partaalla, crack-höyryissä, keittiöstä huumepussien ja tarvikkeiden seasta.

Tähti esiintyi enimmääkseen teatterin lavalla ennen 45-vuotiaana tapahtunutta läpimurtoaan Pulp Fiction -elokuvan gangsterina. Erikoista kyllä, hän ei ollut ennen vuotta 1991 astunut teatterin lavalle ilman jonkinlaista ainetta elimistössään.

– Minulla oli hyvä maine teatterissa, vaikka olin huumeaddikti ja suurimman osan ajasta sekaisin. Saavuin ajoissa paikalle, muistin repliikkini ja onnistuin tavoitteissani. En tehnyt paljon rahaa, mutta taiteellisessa mielessä olin hyvinkin tyytyväinen, Jackson kertoi.

Kuiville pääsynsä jälkeen Jackson alkoi työskennellä työnarkomaanin lailla. Näyttelijä sanoi myös tehneensä teatteriaikoinaan töitä ihmisten kanssa, jotka tekivät hänestä paremman ja paremman. Ainut asia, joka seisoi menestyksen tiellä, oli hänen addiktionsa.

– Kun se oli poissa tieltä – boom! Ovi aukesi levälleen, Jackson kuvaili.

Samuel L. Jackson tunnetaan erittäin ahkerana elokuvanäyttelijänä. Vastikään hän arveli, että hänen pitää saada 200 elokuvaa täyteen, ennen kuin jää eläkkeelle. Seuraavaksi hänet nähdään Tarzanin legenda -elokuvassa, jonka ensi-ilta on 15. heinäkuuta.

Lähde: The Guardian

Aiheeseen liittyvät jutut