Star Wars -luoja: ”Elokuvastudioilla ei ole mielikuvitusta eikä lahjakkuutta”

George Lucas, mies joka on tehnyt miljoonansa aikoinaan Hollywood-studioiden avustuksella on myöhemmällä iällään kääntynyt elokuvayhtiöitä vastaan ja ennustanut jopa systeemin hajoamista. Digitaalisissa maailmoissa itsekin enemmän kuin hyvin viihtynyt Lucas on myös varoitellut elokuvaopiskelijoita digiteknologian näennäisistä mahdollisuuksista, ja pyytänyt tekijöitä keskittymään ”elokuvan taiteeseen.”

Nyt Star Wars -moguli on jälleen sanonut sanansa studioiden toiminnasta Charlie Rosen CBS This Morning -ohjelmassa.

”… Ongelma on aina ollut studiot”, Lucas aloittaa. ”Vaikkakin studioaikakauden alussa yrittäjät, jotka pyörittivät studioita olivat jokseenkin luovia tyyppejä. He vain ottivat kirjoja ja käänsivät niitä elokuviksi ja muuta sellaista. Sitten yhtäkkiä kaikki nämä isot yhtiöt tulivat mukaan. He eivät tienneet mitään elokuvabisneksestä.”

”Sitten studiot sanoivat, että eivät enää luottaneet ihmisten makuun ja kuvittelivat osaavansa tehdä elokuvia”, Lucas jatkaa. ”Studiot muuttavat kaiken koko ajan. Ja valitettavasti heillä ei ole yhtään mielikuvitusta eikä lahjakkuutta.”

Kovia sanoja mieheltä, joka käytännössä synnytti modernit blockbusterit ja jatko-osabuumin. Vaikkakin sanojen takana piilee myös totuus, lienee osa Lucasin kiukun syystä myös siinä, etteivät hänen myöhemmät elokuvansa ole saaneet studioiden, eivätkä katsojien rakkautta osakseen.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut