Tänään tv:ssä: Ensi kertaa Suomen kanavilla – Sylvester Stallone teki toimintaelokuvalleen jatko-osan, josta harva on kuullutkaan

IMDb-arvosana 3,8.

13.8.2022 06:30

Toimintalegendat Sylvester Stallone ja Arnold Schwarzenegger tekivät vuonna 2013 yhteisen elokuvan Escape Plan.

Mitään isoa hittiä ruotsalaisohjaaja Michael Håfströmin toimintaelokuvasta ei tullut, ja kritiikitkin olivat laimeita. Siitä huolimatta elokuvalle tehtiin viisi vuotta myöhemmin jatko-osa Escape Plan 2: Hades, joka esitetään nyt televisiossa.

Escape Plan 2: Hades meni yleisöltä nopeasti ohi, eikä sitä Suomessa nähty teattereissa.  Aika harva elokuvafani edes tietää koko jatko-osan olemassaolosta.

Surkea IMDb-arvosana 3,8 ja umpimätä Rotten Tomatoes -prosentti 8 antanevat kuvaa elokuvan tasosta.

Stallone jatkaa toisessa pääroolissa, mutta Schwarzeneggerin tilalle on tullut toinen iso stara Dave Bautista. Ohjauksesta vastaa tuiki tuntematon tekijä Steven C. Miller.

Jatko-osassa Stallonen esittämä turvallisuusalan asiantuntija Ray Breslin joutuu palaamaan tositoimiin, kun joku sieppaa hänen alaisensa ja vie pakovarmaan vankilaan nimeltä Hades.

Vankilaa johtava sadisti saa kuitenkin huomata pian hyppineensä väärien kaverien silmille.

Kakkososa ei päättänyt tarinaa, sillä vuonna 2019 tehtiin vielä kolmaskin osa halvalla ja nopeasti: Escape Plan: The Extractors ilmestyi Yhdysvalloissa ja useimmissa muissakin maissa vain dvd:nä ja suoratoistona.

Escape Plan 2: Hades esitetään nyt Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa. Luvassa on kaksi lähetystä Subilla:

  • La 13.08.2022 klo 21.00
  • Pe 19.08.2022 klo 23.00

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa