Tänään tv:ssä: Tämä taitaa olla Renny Harlinin paras elokuva! Jatko-osaa odottaa jo moni!

IMDb-arvosana 6,8.

Renny Harlinin ohjaama The Long Kiss Goodnight valmistui vuonna 1996.

Sähäkkä toimintajännäri kertoo perheenäiti Samanthasta, joka joutuu auto-onnettomuuteen.

Samantha selviää onnettomuudesta hengissä ja huomaa saaneensa uusia kykyjä. Samantha palkkaa yksityisetsivän tutkimaan menneisyyttään, ja pian selviääkin että hän on oikeasti palkkatappaja.

Elokuvan käsikirjoittaja Shane Black sai tekstistään ennätyspalkkion. Tappava ase -elokuvien kirjoittajalle maksettiin Long Kiss Goodnight -käsikirjoituksesta kolme miljoonaa dollaria.

Vastaavaa summaa ei mistään käsikirjoituksesta ollut maksettu aiemmin. Black ryhtyi myöhemmin myös ohjaajaksi (Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3, The Nice Guys)

Samanthan roolissa nähdään Geena Davis, jonka kanssa Harlin oli elokuvan tekemisen aikoihin naimisissa. Pariskunta teki yhdessä myös elokuvan Kurkunleikkaajien saari. Long Kiss Goodnight oli Harlinin ja Davisin elokuvista se onnistuneempi. Monien mielestä Long Kiss Goodnight on Harlinin paras.

Long Kiss Goodnightille on vuosia puuhailtu jatko-osaa. Valmistuminen on vielä hyvin epävarmaa ja toistaiseksi tiedot ovat huhutasoa, mutta toista alkuperäistä pääosaa esittävä Samuel L. Jackson on tiettävästi lupautunut mukaan.

Long Kiss Goodnight esitetään AVAlla sunnuntaina 22.05.2022 klo 21.05. Elokuva kuuluu myös HBO Maxin valikoimiin. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut